BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.436,95
HABER /  SEÇİM

CHP'li aday adayı Kemal Çiloğlu'ndan önseçim açıklaması

CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili aday adayı Kemal Çiloğlu, partisinin önseçim kararını değerlendirdi.

Abone ol

CHP genel merkezi, 26 yıl sonra 55 bölgede aldığı ön seçim kararıyla hareketli günler geçiriyor. Beşiktaş CHP eski ilçe başkanı ve 2. Bölge milletvekili aday adayı Kemal Çiloğlu, “Genel merkezin aldığı devrim niteliğindeki bu karar, parti örgütünü de harekete geçirdi. Örgütte ciddi bir hareketlilik var. Üyeler tek tek aranıyor, oy vermeleri isteniyor. Bu da CHP üyelerini seçim öncesi harekete geçirmiş durumda” dedi.

CHP aday adayı Kemal Çiloğlu, CHP’li üyelerin evlerini ziyaret ederek , “Önce kendi seçmenimize dokunuyoruz. 29 Mart’tan sonra da genel seçim için her vatandaşamıza dokunacağız” dedi.

Önseçim çalışmalarında ev ziyaretlerinde bulunan Kemal Çiloğlu, CHP üyesi Celal- Gül Cihan ailesini ziyaret etti. Celal Cihan, “Çocuklarımızın geleceği için önce önseçimde oy kullanıp örgütümüze sahip çıkacağız, sonra da genel seçim için çalışacağız, buna mecburuz” dedi.

unnamed.20150317163951.jpg

55 bölgede 1.871 aday adayı ön seçime katılıyor. Aday adaylarının kendi üyelerine yönelik propaganda ve tanıtım çalışmaları hiç de azımsanmayacak bir ekonomik hareketlilik de sağladı. Aday adaylarının basılı malzeme, yemek ve tanıtım toplantıları için 29 Mart’a kadar yaklaşık 100 milyon liralık bir harcama yapacağı öngörülüyor.

Bazı aday adayları asgari 20 bin lira, bazılarının ise 1 milyon liradan fazla harcamaya ulaşacakları, bir aday adayının ortalama 50 bin liralık bir masrafıyla toplamda ulaşması beklenen rakamın yaklaşık 100 milyon lirayı bulacağı belirtiliyor.