BIST 10.904
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.500,18
HABER /  POLİTİKA

CHPden Yargıtay itirazı

CHP'li Ersin, Danıştay ve Yargıtaydaki boş üyelikler için seçim yaptırılmadığını iddia ederek partizanlık yapıldığını iddia etti.

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in yasayı ihlal ederek Danıştay ve Yargıtaydaki boş üyelikler için seçim yaptırmadığını iddia ederek, ''Bakan, partizanlık uğruna yasayı ihlal ederse vatandaş ne yapsın; Türkiye muz cumhuriyeti mi?'' diye sordu.

Ersin, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, son 1 yılda kişiye ve mala karşı işlenen suçlarda yüzde 60'dan fazla artış olduğunu ifade ederek, ''Kamuoyunda, yeni TCK ve CMK'nın mağdurdan çok suçluyu gözettiği ve bu haliyle polisin ve yargının elini, kolunu bağladığı kanaati vardır'' dedi.

Ahmet Ersin, olağanüstü artan asayiş sorunları nedeniyle iş yükü altında boğulan Yargıtay ve Danıştayda boş bulunan üyelikler için aylardan beri seçim yapılamadığını kaydederek, Çiçek'in, yargıyı siyasallaştırmak için yasayı açıkça ihlal ederek, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna seçim yaptırmadığını ileri sürdü.