BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  POLİTİKA

CHPden soru önergesi

CHP Konya Milletvekili Kart, Danıştaya yapılan saldırıyla ilgili soru önergesi hazırladı.

Abone ol

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Danıştaya yapılan saldırıyla ilgili hazırlık soruşturmasında, bilgilerin kamuoyuna neden sızdırıldığını; bu konuda ihmali olan kolluk görevlileri hakkında yasal işlem yapılmamasının gerekçelerini
sordu.

Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM
Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Danıştayın, saldırının olduğu tarihe kadar kaç polis tarafından korunduğu, şu anda kaç polisin görev yaptığı sorularını yöneltti.

Danıştay ve 2. Daire Başkanlığınca, koruma ve güvenlik önlemleri alınması için valilik, emniyet ve bakanlık makamlarına, Eylül 2005'ten bu yana kaç kez talepte ve başvuruda bulunduğunu soran Kart, şunları kaydetti:

''Valilik, emniyet ve bakanlığın, ilk üç başvuruya hiç cevap vermediği doğru mu? Dördüncü başvuru üzerine 22 Nisan veya başka tarihlerde verilen cevabın içeriği nedir? Yakın ve sürekli koruma talebi neden kabul edilmemiştir? Ortada ciddi bir tehlike ve tehdidin bulunduğu bilinmesine ve bu yolda Danıştay tarafından da müteaddit başvurular yapılmış olmasına rağmen, güvenlik sistemi için yeterli ödenek neden ayrılmamıştır?

Hazırlık soruşturması aşamasında, kamuoyuna bilgi sızdırılmaması gerekirken, bu bilgiler kamuoyuna her aşamada neden sızdırılmıştır? Bu
konuda ihmal ve iştiraki olan kolluk görevlileri hakkında neden yasal işlem yapılmamaktadır?''