BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,62
ALTIN 2.384,73
HABER /  GÜNCEL

Trabzonda büyük Ali Dibo

Trabzon'da aralarında AKP Çarşıbaşı İlçe Başkanı Eyüp Kul'un da olduğu 29 kişi hakkında dava açıldı.

Abone ol

Trabzon'da aralarında AKP Çarşıbaşı İlçe Başkanı Eyüp Kul'un da olduğu 29 kişi hakkında "ihalelere fesat karıştırdıkları" iddiasıyla dava açıldı

Trabzon'da aralarında AKP Çarşıbaşı İlçe Başkanı Eyüp Kul'un da olduğu 29 kişi hakkında "ihalelere fesat karıştırdıkları" iddiasıyla dava açıldı. Operasyon kapsamında sanıklardan Necati Başkan tutuklanırken sanıklar arasında AKP il yöneticilerinin ortaklarının da yer aldığı belirtildi.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheliler Ali Nazmi Başkan ve Efkan Başkan hakkında "ihaleye fesat" soruşturması kapsamında delil elde edilememesi üzerine telefonlarının dinlenmesi için mahkeme kararı alındı. Bu kişilerin görüştükleri 27 kişi hakkında da daha sonra aynı karar alındı.

Eski başkan Aktuğ'un hapsi istendi
İddianamede, Nazmi ve Efkan Başkan'ın diğer şüphelilerle Trabzon'da yapılacak ihalelere ilişkin telefon görüşmelerinde ihaleye katılacak olan kişilere "ihalelerin kime kalacağı, ihale bedelinin ne olduğu konusunda oluşum adı altında teklifte bulundukları, özellikle fiyatı etkilemek
için aralarında anlaşma yapmayı teklif ettikleri ve diğer şüphelilerin bu teklifleri kabul ettikleri" belirtildi. Anlaşma karşılığında ihaleye anlaşmalı teklifler verildiği belirtilen iddianamede ihaleyi almayan firmaların "çıkma" adı altında kendilerine pay verilmesi konusunda anlaştıkları kaydedildi. Sanıklardan Başkan tutuklandı. İddianamede Kul hakkında 10 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi. Müteahhitlik yapan eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ hakkında ise 5 yıldan 12 yıla kadar hapsi istendi.

Kaynak:Vatan