BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,12
ALTIN 2.467,53
HABER /  POLİTİKA

Karayalçından yeşil ışık

Rahşan Ecevit'in solda birlik çağrılarına SHP liderinden olumlu yanıt geldi.

Abone ol

DSP Onursal Başkanı ve eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in solda birliktelik konusunda eşinin başlattığı çalışmaları sürdüreceğini açıklaması üzerine bir açıklama yapan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, "Rahşan Ecevit'in solda birliktelik girişimini sürdürmesini olumlu karşılıyoruz" dedi.

SHP Lideri Karayalçın, "Hatırlanacağı gibi 10 Mayıs 2006 tarihinde Sayın Bülent Ecevit solda seçim ittifakı yapılması gerektiğini açıklamış ve Sayın Yılmaz Büyükerşen'in öncülüğünde solun seçim ittifakı yapmasını istemişti. 16 Mayıs 2006 tarihinde Bülent Ecevit'i ziyaret ederek, solda birliktelik konusunda kendisini desteklediğimizi söylemiştim. O görüşmede Rahşan Ecevit de bulunmuştu. Yaptığım son açıklamalarda Bülent Ecevit'in yaptığı solda birliktelik önerisinin süreç olarak devam ettiğini açıklamıştım. Aynı gün Rahşan Ecevit'in bu konuda çalışma başlatacağını birliktelik önerisinin süreç olarak devam ettiğini açıklamıştım. Aynı gün Rahşan Ecevit'in bu konuda çalışma başlatacağını açıklaması bizi memnun etmiştir. Rahşan Ecevit'in solda birliktelik konusunda yapacağı girişimi SHP olarak olumlu karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

"Son kamuoyu yoklamaları da göstermiştir ki ilk genel seçimde solun ittifak yapması, iktidar olmasını da sağlayacaktır" diyen Karayalçın, "Solda ittifaktan kaçınmak, solun iktidarından kaçmaktır. CHP'nin de bu ittifak içinde yer almasını içtenlikle diliyorum" değerlendirmesini yaptı.