BIST 10.198
DOLAR 32,15
EURO 35,02
ALTIN 2.460,16
HABER /  GÜNCEL

İmamlardan cazip hediyeler

Konya'da imamlar bilgisayar, bisiklet gibi hediyelerle çocukları yazın camilere çekmeye çalışacak.

Abone ol

Konya'da imamlar, bisiklet, bilgisayar ve kasetçalar gibi değişik hediyelerin verileceği çeşitli kampanyalar düzenleyerek çocukları ve gençleri yaz aylarında camilere çekmeye çalışacak. Konya İl Müftü Vekili Mustafa Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önümüzdeki hafta sonunda okulların tatile gireceğini, özellikle ilköğretim okulu öğrencilerinin bütün yaz boyunca boş vaktinin olacağını söyledi.

Bu zamanı iyi değerlendirmeleri, İslam dinini ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeleri amacıyla yaz aylarında cami imamlarının değişik kampanyalarla çocuklar ve gençleri camiye çekebileceğini vurgulayan Çoban, ''Bu tür organizasyonlar Müftülük tarafından yapılmıyor. Yani bu konularda genel çalışma, uygulama yok. İmamlar, isterlerse çocukları ve gençleri camiye çekme konusunda kendileri çeşitli çalışmalar yapabiliyor'' dedi.

Çoban, bir süre önce Karapınar'ın Kayacık köyündeki camide düzenlenen ''Haydi Gençler Camiye'' kampanyasının bu çalışmaya iyi örnek oluşturduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''İmam, camiye gelen ve vaazı dinleyen gençler arasında bir sınav yaptı. Hz. Muhammed'in hayatı, Kur'an-ı Kerim, namaz ve abdest konularında yapılan sınavda en yüksek puanı alana bisiklet hediye edildi.

Bunun yanında camiye fazla gelen 50 kişiye çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca, camiye devam eden gençlere meyve suyu ve kek dağıtıldı. Sonuçta gençler camiye çekilmeye çalışıldı. Benzer şekilde bazı cami imamları, yaz boyunca özellikle çocukların camiye gelmesini az da olsa bir şeyler öğrenmesini sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek. İmamlar kendi gayretleriyle cemaatle birlikte çalışıp, mahallenin ya da bölgenin çocuklarını camiye çekmeye çalışacak.''

Temmuz ve ağustos aylarında bir sponsor bulan imamların bisiklet ve bilgisayar ödüllü farklı uygulamalara imza atabileceğini dile getiren Çoban, ''Konya'da 860 camimiz bulunuyor. Bu camilerin imamlarından isteyenler, yaz aylarında yaz kursu da düzenleyebilir. İmamlar 2 ay boyunca en az 15 çocuğa verecekleri derslerden ek ders ücreti bile alabiliyor. Önceden ücretsiz veriliyordu. Geçen yıl ek ders ücreti uygulaması başladı'' dedi.

Çoban, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yaz için 5 milyon adet ''Kitabımı Öğreniyorum'' adlı bir kitap hazırladığını ifade ederek, bunların çocuklara ücretsiz dağıtılacağını bildirdi. Konya'da da bu kitabı camiye gelen 50 bin çocuğa hediye edeceklerini vurgulayan Çoban, ''60-70 sayfalık bir kitap. Geçen yıl Dinimi Öğreniyorum adlı kitap verilmişti. İlköğretim çağındaki çocukların seviyesinde hazırlanan ve Kur'an-ı Kerim'i anlatan bu kitabın, küçüklerin kitabımız hakkında ön bilgi edinmesini sağlayacağı için faydalı olacağına inanıyorum'' diye konuştu.