BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.447,22
HABER /  GÜNCEL

CHP’den iki Bakan hakkında gensoru

CHP, Soma Eynez Yeraltı Kömür Ocağı’nda mevzuatla bakanlıklarına verilen kontrol ve denetim görevlerini yerine getirmeyerek maden emekçileri...

Abone ol

CHP, Soma Eynez Yeraltı Kömür Ocağı’nda mevzuatla bakanlıklarına verilen kontrol ve denetim görevlerini yerine getirmeyerek maden emekçilerinin ölümlerine yol açtıkları gerekçesi ile Bakan Faruk Çelik ve Bakan Taner Yıldız hakkındaki gensoru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.
CHP tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan gensoru önergesinde, “Uygulamalarıyla en temel insan hakkı olan yaşam hakkının ihlal edildiği bir çalışma ortamı oluşmasına zemin hazırlayan, ruhsatı TKİ’ye ait olan ve Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ce işletilmekte olan Manisa ili Soma ilçesi Eynez Yeraltı Kömür Ocağı’nda mevzuatla bakanlıklarına verilen kontrol ve denetim görevlerini yerine getirmeyerek maden emekçilerinin ölümlerine yol açan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’in haklarında Anayasa’nın 98. ve 99., TBMM İçtüzüğü’nün 106. maddeleri uyarınca gensoru açılmasını arz ve teklif ederiz” denildi.
(İHA)