BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.395,40
HABER /  POLİTİKA

CHPden halka dans dersi

Gürsel Tekin CHP'yi İstanbul'da ayağa kaldıracak. Projeler hayata geçirilecek.

Abone ol

22 Temmuz seçiminde hayal kırıklığına uğrayan CHP, yeni dönemde halkla bütünleşmenin yollarını arıyor.

Anamuhalefet partisi, bu amaçla tek parti döneminde kurulan halkevleri projesini yeniden hayata geçirecek.

Düşük eğitimli ve yoksul insanların yaşadığı varoşlarda kurulacak 'semt evleri'nde seçmenle doğrudan temas kurulacak. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Ramazan'ın ardından üç semt evini hizmete açacaklarını söylüyor.

Burada vatandaşlara okuma-yazmadan dansa kadar çeşitli kurslar verileceğini anlatan Tekin, "Hem onların dertlerini dinleyeceğiz hem kendi taleplerimizi ileteceğiz." diyor.

Seçimlerin ardından genel merkez tarafından il başkanlığına atanan Gürsel Tekin, CHP'nin özellikle kırsal kesimlere ulaşmakta zorluk çektiğine dikkat çekiyor.

Tekin, parti yönetiminin bu sorunu aşmak için çalıştığını dile getiriyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığından bu yana İstanbul'un temel sorunlarının çözülemediğini savunan Tekin, yeni dönemde İstanbul'da iktidar olmayı hedeflediklerini anlatıyor. Trafik, altyapı ve deprem gibi konularda yeni projeler hazırlayacaklarını kaydediyor.

Parti içi muhalefete de değinen Tekin, genel merkezin ateşli muhaliflerinden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü ciddiye almadığını öne sürüyor. Tekin, "Onu yok sayarak yolumuza devam ediyoruz." diyor.

Emre Soncan/Zaman