BIST 10.507
DOLAR 32,30
EURO 35,04
ALTIN 2.477,05
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Livniyi sıkıştırdı!

Başbakan Erdoğan, İsrail Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Livni'yi kabul etti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Tzipi Livni'yi kabul etti. Birleşmiş Milletler Genel Merkezinde (BM) gerçekleşen kabulde, İsrail-Filistin süreci ve yakıt tankları ile İsrail-Suriye gerginliğinin ele alındığı öğrenildi.

Livni kabulde, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Filistin Devlet Başkanı Başkanı Mahmud Abbas görüşmesi konusunda Erdoğan'a bilgi verdi.

Başbakan Erdoğan da, İsrail-Suriye gerginliğinde tarafların çatışmadan kaçınması gerektiğini söyledi. Kabulde, Erdoğan barışın derhal tesis edilmesi gerektiğini ifade ederken, Livni de hem Filistin-İsrail hem de İsrail-Suriye gerginliği konusunda Erdoğan'a bilgi verdi.

Erdoğan, İsrail-Filistin sorununun çözümüne yönelik yol haritası kapsamında bir yol izlenmesi gerektiğini de belirtti. Kabulde, İsrail Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Livni'ye, İsrail uçaklarından Türk topraklarına düştüğü iddia edilen yakıt tankları konusunda bilgi istendiğinin hatırlatıldığı, Livni'nin de, bunun neden, nasıl ve ne şekilde olduğu konusunda yapılan çalışma bittiğinde Türkiye'ye bilgi ileteceğini ifade ettiği öğrenildi.