BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Güneydoğuda çatışma

Hakkari ve Nusaybin'de meydana gelen çatışmalarda iki asker yaralandı

Abone ol

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 4 teröristin teslim olduğu, Hakkari ve Nusaybin'de 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruda, terör örgütünden kaçan 4 teröristin, dün Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine silahsız teslim olduğu belirtildi.

Duyuruda, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi dağlık arazi kesiminde arazi araması yapan güvenlik güçlerinin dün saat 05.45'te, bir grup teröristle karşılaştığı, güvenlik güçlerinin ''Teslim ol'' çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerle çıkan çatışmada, bir güvenlik görevlisinin yaralandığı kaydedildi.

Duyuruya göre, Mardin'in Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde teröristlerce araziye döşenen mayının patlamasıyla bir güvenlik görevlisi yaralandı. Şırnak'ın Silopi ilçesi dağlık arazi kesiminde önceki gün teröristlerce tuzaklanmış bir adet patlayıcı madde düzeneği bulunarak imha edildi.

Van'ın Çatak ilçesi dağlık arazi kesiminde, bir sığınakta, bir adet patlayıcı madde düzeneği ve muhtelif yaşam malzemesi, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde de üç ayrı sığınak içinde muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.