BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.410,42
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den elektrik hamlesi !

CHP vekil Kaptan, elektrik faturasından TRT payı ile kayıp kaçak bedeli ücretlerinin kaldırılması için kanun teklifi verdi...

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, elektrik faturasından TRT payı ile kayıp kaçak bedeli altında alınan ücretlerin kaldırılması için kanun teklifi verdi.

Teklif, TRT Gelir Kanunu ile Elektrik Piyasası Kanunu’nda değişiklik öngörüyor. İki kanunda yapılan değişiklikle, elektrik faturalarından TRT için kesilen yüzde 2 pay ile kayıp kaçak okuma bedeli adı altında alınan ücretlerin kaldırılması amaçlanıyor.

Teklifin gerekçesinde, tüketicilerin elektrik faturaları üzerinden son 7 yılda TRT’ye ödediği yüzde 2’lik payın 2.5 milyar TL’yi aşarak astronomik rakamlara ulaştığı belirtilerek, “Vatandaş TRT’ye, TRT de hükümete çalışmaktadır” denildi.

Türkiye’de kayıp ve kaçak elektrik kullanım oranı ortalamasının 2011’de yüzde 17 olduğu ifade edilen gerekçede, “Kaçak elektrik kullanımı bazı bölgelerimizde yüzde 20’nin üzerinde. Kayıp/kaçak bedeli altında bedel tahsilinin, iyi niyetle fatura ödeyen tüketicilerden tahsil edilmesi doğru değil” denildi.