BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kadıköy'de yenilmemiz gelenek değil!

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe’nin kendilerine karşı Kadıköy’deki üstünlüğünün bir gelenek değil tesadüf olduğunu söyledi...

Abone ol

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Kıbrıs’ta gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Öncelikle derbiye değinen Aysal, Galatasaray’ın uzun yıllardır Fenerbahçe’ye karşı Kadıköy’de galip gelemediğinin, bunun bir gelenek haline geldiğinin hatırlatılması üzerine, “Böyle bir gelenek yok. Tesadüfler var. Futbolda her netice biraz da tesadüftür. Büyük bir ihtimalle bu maçta Kadıköy’den galibiyetle ayrılacağız” dedi.

Aysal derbiye gidip gitmeyeceği yönündeki bir soru üzerine, “Aziz bey şu an takımının başında olmadığı için benim de oraya ekiple beraber gitmem şu anda uygun değil gibi geliyor. Ama o güne kadar fikrim belki değişebilir. Aziz bey eğer dışarıda olsaydı muhakkak giderdim” karşılığını verdi.

Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören’in UEFA Başkanı Platini ile yaptığı görüşmeyi değerlendiren Ünal Aysal, “Çok ciddi endişelerim var. Ben Türkiye’nin dışlanmasından son derece korkuyorum. 22 Mart’tan sonra artık UEFA’nın alacağı kararlar, atacağı adımlara bağlı çözüm olacak. İnşallah bizleri çok rahatsız edecek, ülkemizi sıkıntıya sokacak ve itibarımızı dünya çapında düşürmeyecek bir çözüm bulunur” diye konuştu.

Adnan Polat hakkında hazırlanan iddianameye de değinen Aysal, “Teşvik primi verilmediği savcının kendi yaptığı açıklamalarla ve bundan evvelki beyanatlarda tevhit edilmiş durumda. Galatasaray bu işin bu yüzden dışındadır. Zaten biz de araştırma yaptık. Herhangi bir ters durumla karşılaşmadık” ifadelerini kullandı.
 
Yoğun program 

KKTC Galatasaray Taraftar Derneği yeni lokal binası açılışı ve balosuna katılmak üzerek KKTC’ye gelen Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu da ziyaret etti. Eroğlu kabulde, tüm sporseverlerin Galatasaray Başkanı’nı adada görmekten mutlu olduğunu belirterek, Galatasaray taraftarlarının KKTC’de büyük bir camia olarak organizasyonlar kurduğunu kaydetti.

Galatasaray’ın KKTC’de ciddi anlamda tesisleşme kararından memnun  olduğunu ifade eden Eroğlu, Antalya gibi KKTC’nin de kamp olanakları açısından kulüplere ev sahipliği yapmasını istediklerini, bazı otellere sahalar için çağrı  yapmalarına rağmen bu konuda istenilen noktada olunamadığını ifade etti.