BIST 10.644
DOLAR 32,16
EURO 35,00
ALTIN 2.496,97
HABER /  GÜNCEL

İki rehine kurtarma operasyonunda öldü

Geçen yıl Nijerya'nın kuzey batısındaki Birnin Kebbi kentinde silahlı kişilerce kaçırılan bir İngiliz ve bir İtalyan vatandaşı, düzenlenen kurtarma operasyonu sırasında öldü.

Abone ol

Nijerya'da geçen yıl kaçırılan bir İngiliz ve bir İtalyan vatandaşı, düzenlenen kurtarma operasyonu sırasında öldü.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Chris McManus ve Franco Lamolinara'nın düzenlenen operasyon sırasında, kendilerini kaçıran kişiler tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

İki mühendis, 12 Mayıs 2011'de Nijerya'nın kuzey batısındaki Birnin Kebbi kentinde silahlı kişilerce kaçırılmıştı. Bunun ardından basın kuruluşlarına gönderilen bir videoda, arkalarında silahlı kişilerin durduğu iki rehine gözleri ve elleri bağlanmış şekilde otururken görüntülenmişti.

İngiltere Başbakanı Cameron, rehinelerin tutuldukları yerle ilgili alınan bir istihbaratın ardından yetkililerin bir operasyon düzenlemeye karar verdiklerini söyledi."İki rehinenin kurtarılması için bir kapı aralanmıştı. Yaşamlarının tehlike altında olduğuna inanmamızı gerektiren istihbarat vardı" dedi. Ancak Cameron operasyonun başarısız olduğunu, iki rehinenin, operasyon başladıktan sonra kendilerini kaçıran kişiler tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Yetkililer, iki rehinenin, kaçırıldıkları kentin kuzey batısındaki, Sokoto'da öldürüldüklerini açıkladı.

Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan, Chris McManus ve Franco Lamolinara'yı kaçıran kişilerin yakalandığını ve işledikleri suçun cezasını yargı önünde vereceklerini söyledi.

Jonathan, yakalanan kişilerin militan İslamcı örgüt Boko Haram üyesi olduklarını belirtti.

İtalya Başbakanı Mario Monti, Franco Lamolinara'nın Gattinara kasabasından olduğunu ve bir süredir Batı Afrika'da çalıştığını açıkladı.

Monti, rehineleri kurtarmak için düzenlenen operasyondan, ancak operasyon başladıktan sonra haberleri olduğunu söyledi.

Mario Monti, Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan'dan, iki rehinenin ölümüyle sonuçlanan operasyonla ilgili tüm ayrıntıların kendilerine ulaştırılmasını da istedi.