BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Obama kampanyasına bir belgeselle başlıyor

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için kampanyasını Oscar ödüllü yönetmen Davis Guggenheim tarafından çekilen bir belgesel filmle başlatıyor.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için kampanyasını bir belgesel filmle başlatıyor.

Oscar ödüllü yönetmen Davis Guggenheim tarafından çekilen ve Obama'nın görevdeki ilk dönemini anlatan filmin seslendirmesini aktör Tom Hanks yapıyor.

15 Mart'ta gösterilecek filmin kısa bir tanıtım klibi Barack Obama'nın kampanya ekibi tarafından yayınlandı.

Tanıtım klibinde, yönetimin önde gelen isimleri, Başkan Barack Obama'nın ekonomide ve Usame bin Ladin'in öldürüldüğü operasyondaki başarılarını anlatıyorlar.

Obama'nın danışmanları Rahm Emanuel, David Axelrod, Austan Goolsbee ve Başkan Yardımcısı Joe Biden başkan'ın ilk dönemiyle ilgili görüşlerini aktarıyorlar.

Road We've Traveled (Kat Ettiğimiz Yol) adlı 17 dakikalık belgesel film, 15 Mart'ta Obama'nın kampanya ekipleri tarafından tüm ülkede lanse edilecek.

Halen Barack Obama'ya karşı adaylarını belirleme mücadelesinde olan Cumhuriyetçiler, filmin Obama'nın karnesini tam olarak yansıtmadığını savunuyorlar.

Cumhuriyetçi Parti Ulusal komitesi sözcüsü Kirsten Kukowski yaptığı açıklamada, 'Başkan'ın son üç yılda neler yaptığını bilmek için Amerika Birleşik Devletleri'nin bir film tanıtımına ihtiyacı olmadığını' söyledi.

"Başkan Obama ülkemizi daha fazla işsizliğe, rekor seviyede borca ve yüksek petrol fiyatlarına sürükledi." diyen Kukowski, "Yanıtlanması gereken, 'Obama'nın bir dönem daha başkan olması Amerika için ne anlama gelir?' sorusudur" dedi.

Kampanya filminin tanıtım klibi, Başkan Obama'yı karşılaştığı çok zorlu sorunlarla başa çıkabilen kararlı bir lider olarak resmediyor.

Obama'nın sağlık reformu yasasına ve otomotiv endüstrisine sağladığı kurtarma paketine de filmde yer veriliyor.

Filmin yönetmeni Davis Guggenheim, Barack Obama'nın 2008 yılındaki kampanyası için de 30 dakikalık bir belgesel çekmişti.