BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,76
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den demokratikleşme paketi tepkisi

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, hükümetin "Demokratikleşme Paketi" olduğunu öne sürdüğü kanun tasarısı üzerine Meclis'te konuştu...

Abone ol

Recep Tayyip Erdoğan'ın ve partisinin özgürlük ve adalet sicilinin hiçbir demokratikleşme adımına uygun olmadığını savundu.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz'ün konuşmasından satırbaşları şöyle:

Özgürlük ve adaleti ortadan kaldırılan demokraside reform yapma iddiası taşıyan kanun tasarısı, ülkemizde, muhalif gördüğü her kesime karşıdır.

Gecenin şu saatinde bile Ankara-Kızılay'da, İstanbul'da "Hırsız Var" diyen eylemcilere acımasızca saldıran, yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet belgeleriyle varlığını yitirmiş bir "yürütme"nin,
Meclisi yasa değil, "yama" yapma organına dönüştürdüğü bir gündemle yaşıyoruz.

Gezi direnişi, bu hükümetin kara sicilidir

Gezi'de özgürlük ve adalet arayışı içindeki gençlerimize şiddette sınır tanımayanların sırtını sıvazlayan; hesap vermekten kaçan, her sözüyle toplumumuzun farklı gruplarına, kimliklerine açıkça ayrımcılık uygulayan bir partinin, "paraları sıfırlamakla meşgul" genel başkanının utanç verici sözlerine meydanlarda devam ettiği bir dönemde, sözüm ona "demokratikleşme paketi"ni tartışıyoruz.

Demokrasi ve özgürlükten özenle uzak duran AKP'nin seçim yatırımına dönük paketini görüşüyoruz...

Demokratik ve adil bir ülkede, hesap veren bir devlette yaşama ilkesinden her geçen gün uzaklaşırken; tutuklu öğrenci, gazeteci, bilim insanı ve asker sayısında dünyada başa güreşiyoruz.

Uzun tutukluluk süresiyle, adil yargılanma hakkı açıkça çiğnenenler bir tarafa; eski Bakan çocukları ve Rıza Zarraf, toplumun beklediği adaleti çiğneyip geçmekte, Tayyip Erdoğan ise kendi adaletinin yerini bulmasına sevinmektedir..!

Baraj Düşmeden Demokrasi Hayaldir...

Çok açık bir gerçek var ortada..!

Bu yasa tasarısı, geçtiğimiz aylarda açıkladığımız 17 maddelik demokrasi paketinden çok uzaktır...

Seçim barajını düşürmeyen, yüzde 5'e çekemeyen hiçbir paket, demokrasiden ve ifade özgürlüğünden bahsemedez..!

Kutularla anılan bir hükümet, Süslü paketlerle demokrasiye ve adalete yanaşamaz..!

Hazine Yardımından Mahrum Edilenler

Biz, "yüzde 1 oy almış her partiye Hazine yardımı yapılsın" diye önerdik, ama AKP sıraları Hazine yardımını yüzde 3 oy alan partiyle sınırlı tutmuş, "marjinal" diyerek yaftaladığı toplum güçlerine sırtını dönmeye devam etmiş, millet iradesinden çoktan vazgeçmiştir.

Ülkemizde farklı din, mezhep ve görüşleri üzerinden açıkça ayrımcılığa uğrayan yurttaşlarımız, kamu hizmetlerinden adil ve eşit faydalanma, devlette görev alma ve yükselme olanaklarını özellikle bu hükümet döneminde daha fazla kaybetmiştir.

Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda nefret suçu içeren sözleri, Gezi'de yaşamını yitiren gençlerimizin arkasından konuştukları, bu hükümetin özgürlüğe ve demokrasiye karşı duruşunu açıkça ortaya koymuştur.

Alevilerin Hakları Hiçe Sayılıyor

Alevilerin, inanç ve taleplerini büyük ölçüde görmezden gelen, Diyanette eşit hizmet vermekten kaçınan hükümet, Alevi köylerinin en tabii hakları olan yol, su ve köprü taleplerine bile sırtını dönmektedir.

Bu tutum, yaşadığımız hizmet ve inanç adaletsizliğin açık kanıtı, Alevilerle güya akıllarınca dalga geçmenin somut örneğidir.

Sırf, hükümete yakın bir inanç ya da mezhepten olmadığı için, farklı bir etnik kimliğe ait olduğu için yok sayılan, kamu görevlerinden dışlanan, kamu hizmetlerinden uzak tutulan, isimleri etiketlenen, evleri işaretlenen birçok inanç grubunu ve etnik kimliği düşündüğümüzde, bu hükümetten "demokrasi paketi" beklemek, kuru bir hayalcilik olacaktır.

AKP Ayrımcılığı, Demokrasiyi Bitirdi

Yaşımıza, cinsiyetimize, etnik kimliklerimize, Mezheplerimize, Rengimize, Dilimize, dinimize, çocuk sayımıza, Ne giyip ne giymeyeceğimize, yaşam tercihlerimize,Boyumuza posumuza, hatta hatta medeni durumlarımıza dahi dil uzatan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmaları ortadayken, bu hükümetten ne demokrasi ne de adalet beklenir..!

Direnen gençlerine ateist ve terörist diyerek dil uzatan hükümetin uygulamaları ortadayken, adalet ve özgürlük tümüyle rafa kalkmışken demokratikleşme paketi adı altında çıkacak yasaların hiçbir anlamı olmayacaktır.