BIST 10.195
DOLAR 32,22
EURO 35,14
ALTIN 2.472,68
HABER /  POLİTİKA

CHPden Çankaya için 2 aday!

AK Parti güçlü bir aday gösterdi. CHP'nin telaşı arttı. Partide iki isim öne çıktı. Biri alevi kökenli, diğerinin de başkanlık deneyimi var.

Abone ol

Ak Parti Ankara Çankaya için sürpriz bir şekilde  eski bakanlardan Bülent Akarcalı’yı aday gösterince CHP'nin telaşı arttı. Kalesini kaptırmak istemeyen CHP'de adaylar ikiye indi: Ufuk Ataç ve Avukat Hikmet Tepe...

Ak Parti Çankaya'yı CHP'nin elinden almak için güçlü bir ismi aday olarak gösterdi. 1991-1994 döneminde, ANAP Genel Başkan Yardımcılığı yapan Akarcalı, çeşitli hükümetlerde Sağlık Bakanı ve Turizm Bakanı olarak da görev yapmıştı

KULİSLERDE ÖNE ÇIKAN İKİ İSİM

Bu güçlü isim karşısında CHP adaylarında daha da bir titizlenmeye başladı ve partide iki ismin öne çıktığı öğrenildi. Kulislerde konuşulan isimler geçtiğimiz dönem Yenimahalle Başkan adayı olan Ufuk Ataç ve Alevi kökenli olması nedeniyle özellikle Aleviler tarafından Baykal’a ismi götürülen Avukat Hikmet Tepe.

ÇANKAYA İÇİN 14 ADAY BAŞVURDU

Şu ana kadar CHP Çankaya Belediye Başkan aday adaylığı için 14 başvuru yapılırken Belediye Meclis üyeliği için 145, İl Genel Meclisi içinse 25 kişi başvurdu.

Başvurular yarın sona ererken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın bu hafta içerisinde Çankaya adayını açıklaması bekleniyor.

CHP Çankaya Belediye Başkan Aday adaylığına başvuruda bulunan isimler Yaşar Çatak, Yüksel Işık, Bülent Tanık, Hikmet Tepe, Ali Yıldırım, Bülent Gürsoy, Levent Tosun, Murat Gündüz, Emrullah Eren, Mahmut Bayram, Ali Rıza Yücel, Haydar Yılmaz, Ufuk Ataç, ve Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz oldu. 

Baykal'ın bu isimlerden hiçbirini seçmeyip yepyeni bir ismi aday göstermesi de senaryolar arasında...