BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

CHPde önce ben kavgası

CHP'de adaylar çoğaldı.. Baykal'ın yeni rakibi süreci değerlendirdi.

Abone ol

CHP'de muhalif aday üçe çıktı. Muhalefetin parçalı olması Baykal'ın işini kolaylaştıracak gibi.. Haluk Koç, Gülsün Bilgehan ve Oğuz Oyan şimdilik adı öne çıkan isimler..

Bir kaç gün önce istifa eden İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, 'aday ol' telefonları aldığını ve örgütün nabzını tuttuktan sonra kararını netleştireceğini söyledi.

''ÖNCE BEN DEMEKTEN KURTULMAK LAZIM''

Önümüzdeki günlerde örgütün nabzını tutmaya ve eğilimlerini saptamaya çalışacağını kaydeden Oyan, şöyle devam etti: ''Sürecin kendisi ve örgüt adayı ortaya çıkaracaktır. Benim adaylığımı destekleyenler, 'aday olun' diyenler de var. Çok sayıda telefon alıyorum. Ancak benim aday olup olmamam partinin genel çıkarlarının üstünde değildir. Partinin genel çıkarları, partiyi benden daha iyi temsil edecek bir ismi ortaya çıkarırsa o zaman aday odur. Önce 'ben' demekten kurtulmak lazım.''

HALUK KOÇ'UN ADAYLIĞI

Oyan, CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç'un genel başkan adaylığına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

''Herkese eşit mesafedeyim, kimseyle ilgili özel bir değerlendirme yapmıyorum. Kimseyle görüşmem de demiyorum. Ama bazen sürecin sağlığı, doğru yönetilmesi açısından aceleci olmamak çok daha önemli. Bir çıkış noktası olabilir. Kurultayın yakınlığı dolayısıyla belki hızlı davranma gereksinimi duyuluyor olabilir ama bu ikisini birlikte götürebilmek gerekir. Yani soğukkanlılıkla atak olmayı birlikte götürebilmek gerekiyor. Aksi halde partiye zarar veren bir noktaya gidilebilir.''

''BAYKAL'IN SAKINILMASI GEREKİR''

Oğuz Oyan, yaşanan süreçte ''Genel Başkan Deniz Baykal'ın sakınılması gerektiğini düşündüğünü'' belirterek, Baykal'ın CHP'nin açılmasından bugüne kadar çok büyük katkılarda bulunduğunu söyledi. Oyan, ''Deniz Baykal şunu yanlış yaptı, bunu yanlış yaptı üzerinden en azından bir başlangıç söylemiyle ortaya çıkmak istemem. CHP'nin mutlaka Deniz Baykal'ı koruması, sakınması gerekir'' dedi.

YENİ SÖYLEM ESKİ İSİMLERLE OLMUYOR

CHP'nin bütün Türkiye'nin partisi olması gerektiğini vurgulayan Oyan, ''Aldığımız yüzde 21 oyu küçümsemiyorum ama yüzde 21'i bile bulamayacağımız bir noktaya doğru gittiğimiz kaygısını taşıyorum'' dedi. Oyan, sadece partinin söyleminin yenilenmesinin yeterli olmayacağını savunarak, ''Yeni bir söylem eski ağızlarda istenilen etkiyi yaratmıyor çünkü. Parti için en iyisi neyse herkese bir özveri düşüyor. Bunu yapmak durumundayız. Kimse partinin üstünde değil'' diye konuştu.