BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

CHP'de meydan Baykal'a kaldı

CHP’de şu ana kadar yapılan 8 il kongresini de Genel Merkez’in adayları kazandı. Baykal’ın olağan kongrede tek aday olabileceği belirtiliyor. Yeni parti tar

Abone ol

Ekim Ayında Olağan Kongresi’ni yapacak olan CHP’nin ilk kongreleri, Genel Merkez’in galip gelmesiyle devam ediyor. Şu ana kadar İstanbul dahil 8 ilde kongresi yapıldı. Bu illerde Genel Merkez’in desteklediği adaylar kazandı. Meclis’in kapanmasından önce Baykal’ın karşısına çıkması konusunda muhalefetin ismi üzerinde anlaştığı Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu’nun adaylığı dahi tehlikeye girdi. Çünkü, muhaliflerin bir bölümü Çorbacıoğlu ismine karşı çıkarken, bir kısmı yeni bir partiyi gündeme getirmeye başladı.

YENİ PARTİ GELİYOR

Çorbacıoğlu ile kongreye gidilmesini isteyen bazı muhalifler ise partiden kopmak isteyen 15 milletvekiline, ‘Kongre öncesinde ayrılıp yeni partiyi gündeme getirirseniz, muhalefetin gücünü kırarsınız. 260 delegenin imzasını bulamayız. Partide kalın’ mesajı vermeyi sürdürüyor. Tek aday üzerinde anlaşamayan muhaliflerin bir kısmı, Baykal’ın karşısında tek adayla kongreye gidilse dahi başarılı olamayacaklarını belirterek, ‘Yeni parti kuralım. Erken seçim gündemde’ diyerek, yeni partinin kurulması konusunda diretiyor.

HENÜZ ORTAK ADAY YOK

YENİ parti kurulmasını savunan isimlerden Ankara Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, ‘Ekim kongresi yol ayrımının başlangıcı olabilir. Ama, kongre öncesinde böyle bir ayrılmayı doğru bulmuyorum’ dedi. Artvin Milletvekili Çorbacıoğlu ise ‘Yeni parti kurmak hata olur. Bu mümkün değil. Varolanlarla benim ilgim yok. Gerekli desteği gördüğüm zaman aday olacağım’ diye konuştu.

GÜNAY DELEGE OLDU

GENEL Başkan Baykal’ın karşısında aday olmak isteyen, Ordu’dan da kongre delegesi olan Ertuğrul Günay’ın da 260 delegenin imzasını bularak, kongrede genel başkan adayı olması zor görünüyor. Muhalefetteki bu dağınık yapı nedeniyle Baykal’ın Ekim kongresine tek aday olarak girip, istediği ekiple partiyi yönetmeye devam etmesi bekleniyor.

Haber: Nevin Bilgin
Kaynak: www.stargazete.com