BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.464,28
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın bomba imha ekibi planı

PKK terörü, bir virüs gibi Türkiye'yi sardı. Üst üste patlayan bombaların asıl hedefinin ne olduğu ortaya çıktı. PKK, bomba imha ekiplerini yok etme planını uyguluyor...

Abone ol

Terör örgütü PKK’nın son günlerde turizm bölgeleri ve büyük şehirlerde artan saldırılarında asıl hedefin bomba imha ekipleri olduğu ortaya çıktı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışan bomba imha uzmanlarını tuzağa düşürmeyi planlayan örgüt, telefon ihbarıyla patlayıcıların yerini bildirerek polisi hata yapmaya zorluyor. Murat Karayılan’a bağlı sözde ‘Özel Kuvvetler’ olarak adlandırılan 200 bombacının Türkiye’ye giriş yaptığı ve bu tip eylem planı üzerinde durdukları belirtiliyor. Önceki gün Zeytinburnu’ndaki patlamada ölen iki bombacının da bu ekipten olduğu öğrenildi. Üst düzey bir Emniyet yetkilisi, teröristlerin polise veya basına bomba ihbarında bulunarak olay yerine gelen bomba imha ekiplerini havaya uçurmayı hedeflediğini söyledi.

Emniyet, özel bomba imha elbisesi giyilmeden şüpheli hiçbir pakete müdahale edilmemesi emri verdi. Bombacılar, patlayıcıların ateşlenmesinde cep telefonu kullanıyor. Ayrıca şüpheli paket ihbarı üzerine harekete geçen polislerin olay yerine geliş saatlerini hesaplayarak zaman ayarlı ateşleme mekanizması da hazırlıyorlar.

Önceki gün Zeytinburnu’nda bir apartman dairesinde meydana gelen patlamada da, bombaların polise haber verilmek üzere başka bir yere götürülmesinin planlandığı belirtiliyor. Patlamada ölen iki bombacının PKK’nın yetiştirdiği ekipten olduğu bildirildi. Pendik’te geçen hafta bir çöp konteynerında meydana gelen patlamanın da bombacıların hain planının bir parçası olduğu söyleniyor. Çöp konteynerında meydana gelen patlamada yoldan geçen anne ile kızı hayatını kaybetmişti. Ayrıca 30 Nisan günü Kuşadası’nda şüpheli pakete özel elbise giymeden müdahale eden başkomiser şehit olmuştu.

İstihbarat kaynaklarına göre PKK, Kuzey Irak’ta kamp kurduğu Kandil Dağı’nda iki yıl içinde 400 bombacı eğitti. Murat Karayılan’a bağlı sözde ‘Özel Kuvvetler’ olarak adlandırılan bombacılardan 200’ü bu yıl Türkiye’ye sızdı. Teröristlerin 20’si İstanbul’da. Bomba yapımında uzmanlaşan bu teröristler, eylemlerini kendileri planlıyor. Patlayıcı maddeleri ise bombacılara kurye tabir edilen kişiler getiriyor. Bu da güvenlik birimlerinin işini zorlaştırıyor. Bir yılda Türkiye genelinde bombacı teröristlerden 70’i yakalanırken, sadece İstanbul’da 40 kilonun üzerinde plastik patlayıcı ele geçirildi.

7 uzman tedbirsizlikten şehit oldu

Güvenlik önlemi almadan şüpheli paketleri imha etmek isteyen birçok uzman hayatını kaybetti. Emniyet’in verilerine göre 1992 yılından bugüne kadar 7 kişi şehit oldu. Ölümle sonuçlanan olayların büyük bölümü tedbirsizlikten. Ankara’da 2003 yılında Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcı Adayları Eğitim Merkezi bahçesine bırakılan şüpheli paketi, polis el yordamıyla açmaya çalışınca patlama olmuş, 17 polis yaralanmıştı. Yine İstanbul DGM otoparkına konulan şüpheli pakete güvenlik önlemi almadan müdahale eden 2 polis ağır yaralanmıştı. 2004 yılında ABD Başkanı Bush’un kalacağı Ankara Hilton yakınlarında meydana gelen patlamanın da polisin ihmali üzerine meydana geldiği ortaya çıkmıştı. 30 Nisan’da PKK elemanlarının Kuşadası’nda yerleştirdiği bir bombaya özel giysisiz müdahale etmek isteyen bomba imha uzmanı Yaşar Aykaç, patlama sonucu ağır yaralanmış ve kurtarılamamıştı. Olayda 4 polis memuru da yaralanmıştı. Geçtiğimiz ay da İstanbul Maltepe’de polis, tencere içine konulmuş yaklaşık 4,5 kilo ağırlığında C-4 plastik patlayıcı bulmuştu.

Haber: Ercan Gün
Kaynak: