BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.436,42
HABER /  GÜNCEL

CHP'de Gürsel Erol şoku! 41 yıl sonra Elazığ'ı kazandırmıştı

ANKARA'daki CHP Parti Meclisi toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasın isteyen Elazığ Milletvekili Gürsel Erol için son dakika gelişmesi yaşandı. Gürsel Erol sayesinde CHP 41 yıl sonra Elazığ'dan milletvekili çıkarmıştı. Kılıçdaroğlu yeni vekilin ipini çekti.

Abone ol

CHP PM, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde olağanüstü toplandı. Toplantıdan gelen son dakika haberi ise Kılıçdaroğlu'nun istifasını isteyen Elazığ milletvekili Gürsel Erol'la ilgili oldu. Gürsel Erol kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevkedildi.

Gözdağı mesajı
Erol hakkında alınan bu karar CHP tabanında soğuk duş etkisi yaptı. Gürsel Erol sayesinde CHP 41 yıl sonra ilk kez Elazığ'dan bir milletvekili çıkarabilmişti. Yeni vekilin bu kadar kolay harcanması Kemal Kılıçdaroğlu'nun partideki muhalif seslere karşı çok sert olacağının göstergesi oldu. Gürsel Erol kararı muhaliflere gözdağı mesajı olarak görüldü.

Gürsel Erol, 24 Haziran seçiminden hemen sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını istemişti. Bunun için CHP Genel merkezi önünde oturma eylemi yapacağını duyuran Gürsel Erol, daha sonra bu kararından vazgeçmişti.

Gürsel Erol ne yazmıştı?
Elazığ'dan 41 yıl sonra seçilen ilk CHP milletvekili olan Gürsel Erol twitter hesabından şunları yazmıştı:
-24 Haziran seçim sonuçları bende ve tüm seçmenimizde umutsuzluğa ve hayal kırıklığına neden olmuştur.Sorumluları istifaya davet yönündeki demokratik talebim,Cumhuriyet Halk Partisi’nin özgürlükçü ve düşünceye saygı duyan geleneğine uygun bir talep olarak değerlendirilmelidir.

Gürsel Erol kimdir eşi ve çocukları! Elazığ CHP milletvekili aslen...

Eren Erdem de gündemde
PM Üyesi Eren Erdem'in de disiplin kuruluna sevkedileceği iddiaları var. Erdem PM toplantısına girişte iddialar sorulunca, "Toplantıda görüşeceğiz, konuşacağız. Ne olduğunu değerlendireceğiz. Toplantıda ne olduğunu bilmiyoruz, göreceğiz." karşılığını verdi.

Ne istifa var ne de olağanüstü kurultay
Kemal Kılıçdaroğlu Parti Meclisi'ni toplayınca kamuoyunda istifa ve olağanüstü kurultay beklentisi oluştu. Ancak CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan bu hevesleri kursaklarda bıraktı. PM'nin bitişini bile beklemeden basın toplatısı düzenleyip "Gündemimizde istifa ya da kurultay yoktur' dedi.

PM Hesap toplantısı
CHP'nin PM toplantısı devam ediyor. PM Üyesi Erdal Aksünger Aksünger, "Eğer birileri hesap verecekse, kimin hesap vereceğini Parti Meclisi'nde tartışırız." dedi. Kılıçdaroğlu'nun istifasına yönelik de Aksünger, şu değerlendirmeyi yaptı:

-"Sadece bir, iki kişinin yok, kamuoyunda böyle bir çalkantı var. Bir değerlendirme yapılması lazım. Pazar günüyle ilgili konuda gerçekten çok muammalar var. CHP'ye gönül vermiş, oy atmış veya örgütünde çalışan insanların kafalarındaki soru işaretlerinin hiçbiri netleşmiş durumda değil. Bu muammaların giderilmesi gereken bir konu var ortada. Bence ilk önce o konuşulmalı. Burada bir 'iç hesaplaşma' diye bir şey diyorsak, burada öz eleştiri getirilmesi lazım."

Adil Seçim fiyaskosu
Adil Seçim Platformu'na yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine de Aksünger, "Ben, ilk günden beri çalışmadığını söyledim. 2014'te dramatik yaşanmış bir yerel seçim sonrası bütün sistemleri değiştirdik. Hepsi 7 Haziran'ı da 1 Kasım'ı da 16 Nisan'ı da kabul etmişti. Bir problem yoktu. Şimdi partinin dışında 'adilsecim.net'ten izlenecek dendiği için orası partinin inşa ettiği bir yer haline döndü. Oranın da 9'a kadar çalışmadığını görünce insanlar, beni o saate kadar yağmur gibi aradılar." karşılığını verdi.

Adil Seçim'den olay itiraf! Meğer CHP'liler de o gece sonuçları...