BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.496,71
HABER /  SEÇİM

CHP'de deprem yaratacak anket.. Kale sallanıyor

ORC Araştırma Merkezi, İzmir Seçmen Eğilimleri Anketi'nin sonuçlarını açıkladı.

Abone ol

İZMİR'deki 30 ilçede toplam 13 bin seçmenle yüzyüze yapılan araştırmanını sonucuna göre, CHP İzmir'deki birinci parti konumunu koruyor.

Ancak, AK Parti'nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile çıkış yapmak istediği İzmir'deki oyları ise yükselişte.

Anket sonuçlarına göre İzmir'de AK Parti ile CHP arasındaki oy oranı yüzde 5'e indi.

İzmir'de tüm seçmenlere, "2014 yerel seçimlerinde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" sorusuna seçmenlerin yüzde 44.9'u CHP derken, yüzde 38 ise AK Parti dedi.

CHP ve AK Parti'yi yüzde 7 ile MHP takip etti.

orc izmir anket sonuç.png

FARKI KAPATAN SORU

İzmir'de yaşayan Doğu ve Güneydoğu kökenli seçmenler ise seçimin sonucu üzerinde etkili olacağa benziyor.

Ankette Doğu ve Güneydoğu kökenli seçmenlere sorulan "Yerel seçimlerde İzmir'de oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" sorusuna seçmenin yüzde 38.5'i CHP derken, yüzde 36'sı AK Parti yanıtını verdi.

CHP ve AK Parti'yi BDP-HDP yüzde 6.1 ile takip etti.

Doğu ve Güneydoğu kökenli seçmenlerin tercihleri sonucu CHP ile AK Parti arasındaki oy farkı ise yüzde 1.5'a düştü.

orc izmir seçim anket.png

2009'DA FARK 15 PUANDI

Mart 2009 seçimlerinde CHP ile AK Parti arasındaki oy farkı 15 puandı. Seçimleri yüzde 56.15 ile CHP'den Aziz Kocaoğlu kazanırken, AK Parti adayı Taha Aksoy ile yüzde 30,39 oy almıştı.

AZİZ KOCAOĞLU'NA ŞOK

Ankette İzmir'de yaşayan CHP seçmenine sorulan, "Partinizin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kim Olmalı?" sorusuna CHP'lilerin yüzde 70.1'i Aytun Çıray adını verdi. Seçmenlerin yüzde 62.0 ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun adını verdi.

orc izmir anket sonuç.png

AK PARTİ'DE BİNALİ YILDIRIM TEK İSİM

Ankette İzmir'de yaşayan AK Parti seçmenine sorulan, "Partinizin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kim Olmalı?" sorusunda ise AK Parti'liler tek isim verdi.

Seçmenlerin yüzde 96'sı Binali Yıldırım'ın adını verdi. 

İZMİR'İN İLÇELERİNDE HANGİ PARTİ ÖNDE? İZMİR ANKET SONUCU...
ORC Araştırma'nın İzmir Seçmen Eğilimleri Anketi'nin aaaaa.20131209122338.jpgilçelere ilişkin bölümü de çarpıcı sonuçlar verdi. Hangi ilçede kim önde? CHP seçmeni kimi aday görmek istiyor? AK Parti'nin yarışı hızlandırdığı ilçeler hangisi? İşte sonuçlar...