BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

CHP Zonguldak ve Gaziantep'ten istifa haberleri geldi

Yerel seçime günler kaldı ancak ana muhalefet partisi CHP'de ise adayların açıklanmasından bu yana parti içi karışıklık durulmuyor. Gaziantep ve Zonguldak'tan istifa haberleri geldi.

Abone ol

CHP'de adayların açıklanması ile başlayan kavga bitmek bilmiyor. Son istifa haberi ise Zonguldak ve Gaziantep'ten geldi. Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesinde, CHP'den 31 Mart yerel seçimi için belediye başkanlığına aday gösterilen Sezgin Sönmez, parti içi enerjinin düşük olduğu gerekçesiyle adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Türkiye'nin nüfus bakımından en büyük ikinci ilçesi olan Şahinbey'in CHP'den adayı Sönmez, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından açıklama yaptı. Sönmez, örgüt içi motivasyon ve enerjinin düşük olması nedeniyle adaylıktan çekildiğini belirtti.

MOTİVASYON DÜŞÜK
Asıl mesleği doktorluk olan Sezgin Sönmez, mesajında şu ifadelere yer verdi:  "Yaşadığımız süreçler ve örgüt içi motivasyonun, enerjinin düşük olması ve benim de motivasyonumu düşürmesi, kesin kazanırız gözüyle baktığım belediye başkanlık adaylığımdan geri çekilmeme neden oldu. Partimiz için, ailem için en önemlisi Şahinbey halkı için bunun hayırlı olacağını düşündüm.”

SÖZ KONUSU BİLE DEĞİL
Ancak bir istifa haberi de Zonguldak'tan geldi. CHP'de Zonguldak Çaycuma Belediye Başkan adayı Bülent Kantarcı, belediye meclis üyesi listesinin onaylanmamasına tepki gösterdi. Kantarcı, “Bu durumda mevcut CHP ilçe yönetimi ile seçime girmem söz konusu değildir” dedi.

LİSTE REDDEDİLDİ
Listeyle ilgili açıklamada bulunan başkan Kantarcı, “15 Şubat 2019 tarihinde seçilebilecek sıralardaki meclis adaylarını CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol ile belirlediklerini ifade ederek, “16 Şubat 2019 tarihince ilçe başkanımız Akyol, listenin yönetim kurulu tarafından reddedildiğini tebliğ etti. Bu durumda mevcut CHP ilçe yönetimi ile seçime girmem söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İnternetten tanzim sebze nasıl sipariş edilir? Buna bakın fazla ücret ödemeyin
Foto Galeri İnternetten tanzim sebze nasıl sipariş edilir? Buna bakın fazla ücret ödemeyin Galeriye Gözat