BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

CHP ve DSPden seçimlik ittifak

CHP ve DSP seçimde işbirliğinde anlaştı. Sezer ve Baykal, birlikteliğin ana hatlarını basına açıkladılar.

Abone ol

DSP'li adaylar CHP çatısı altında Meclis'e girecek. Seçimde CHP listelerinden Meclis'e giren DSP'li vekiller daha sonra ayrılabilecekler. CHP'den aday olacak DSP kökenliler partilerinden istifa etmeyecek. DSP'ye kaç vekil ayrıldığı şu an kararlaştırılmadı.

CHP Genel Merkezi'nde buluşan Sezer ve Baykal yaklaşık 40 dakika görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Baykal DSP'lilerin kendi kimliğini koruyacağının altını çizdi ve DSP'lileri zorla CHP'ye katmayacaklarını söyledi. Baykal toplanda şunları söyledi:

MECLİS'TE İKİ SOL PARTİ

"Solun iki saygın güçlü partisi tarihi bir adımı birlikte atıyorlar. Siyasal yaşamın dağınıklıktan kurtarılması ve halkın sosyal ve ekonomik ezilmişliğine son veren milli çözüüm oluşturma doğrultusunda önümüzdeki seçimlerde işbirliğini açıklıyoruz.

İki siyasi parti olarak el ele vereceğiz. Ortak ilkelerimize birlikte sahip çıkacağız. Kararı içtenlikle aldık. Bu tarihi bir dönüm noktasıdır. Milletin bir rüyasını gerçekleştirdik.

Belki geciktik. Gecikmeden dolayı vatandaşı biraz kızdırdık. Elde edilen sonuç karşısında bizi anlayışla karşılayacaklardır. Türkiye'nin önü açılacaktır.

SİYASİ YAŞANTIMIN EN MUTLU GÜNÜ

Partilerinden istifa etmesine kalmadan CHP sıralarından aday olabileceklerini ifade ettim. Bizi ileride bütünleşeceği umudunu taşıyorum. Zorla CHP'ye katmak istemiyoruz.  Parlamentoya girdikten sonra ayrılsalar da yola devam etmek istiyoruz. Kendi kimliklerini ifade edebilecekler.

Sayın Sezer,. DSP kimliğini koruyarak, partisinden istifa etmeyerek CHP listesinden aday olursa saygı duyarız. Bazen acımasızca eleştiren basın mensupları, birleş diyen meydanlara teşekkür ediyorum. Şu an siyasi yaşantımın en mutlu anlarımı yaşıyorum.

Bunları konuşmadık. Bunlar önemli değil. DSP bayraklarının toplantılarımızda olmasına itirazımız olmaz. Byöle kaygılarımız yok. Tam bir uyum içerisindeyiz.

Çok açık DSP kökenli ve CHP kökenli milletvekilleri olacak. Neticede sosyal demokratlar olacak. "

Sezer DSP kimliğinin korunacağını ısrarla altını çizdi. Sezer iktidar projesi ortaya koydukların belirterek kendisini aday olmayacağını belirtti.

Sezer şunları söyledi:

PARTİ KİMLİĞİ KORUNACAK

"Rejim büyük tehdit altında. Güçlü bir yapıyı ortaya koymak Türkiye'nin önünü açmak için DSP ve CHP bir araya geldi. Ekonomiyle de ilgili sorunlar da var. Parti kimliklerini sürdürerek CHP listesinden aday olabilecekler.

İKİ PARTİ SEÇİMDE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

Gecikme de topu topu bir hafta. İktidar projesi ortaya koyuyoruz. İleride olabilecek aksaklıkları aşma olarak görmek lazım. Aday olmayacağım. Benim ilke kararımdır. Seçimlerde işbirliği kararını partinin yetkili organlarına götüreceğiz.

Sayılar üzerinde pazarlık yapmadık. Hem CHP hem de DSP birlikte uyum içinde aşılacaktır. Rakamdan çok zihniyet önemli. Birleşme olmadı iki ayrı parti seçime işbirliğine gidiyor."