BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  GÜNCEL

Sevdiği kız için erkek oldu

28 yaşındaki Nur, çok sevdiği Serap ile evlenebilmek için, 7 kez bıçak altına yattı ve İsmail oldu...

Abone ol

Erzurumlu 28 yaşındaki Nur K., aşık olduğu ve çok sevdiği Serap isimli kızla evlenebilmek için cinsiyetini değiştirdi. Nur K., ilk ameliyatını 23 yaşında geçirdikten sonra İsmail adını aldı. Erkek olabilmek için tam 8 kez bıçak altına yatan İsmail K., “Kendimi erkek gibi hissetmeme rağmen yıllarca kız olarak yaşadım ve çok acı çektim. Geçirdiğim ameliyatlarla bu sıkıntıdan kurtuldum. Serap, büyük bir sabırla beni bekliyor. Tek düşüncem bir iş bulmak ve sevdiğim kızla evlenebilmek'' dedi.
      
ERZURUM'DA ERKEKLİK ORGANI TAKILDI
Yeni bir ameliyata sevk almak için Numune Hastanesi’ne gelen Nur K., burada Plastik Cerrahi Servisi’nden Dr. İlteriş Murat Emsen’le konuştu. Dr. Emsen’in “Ameliyatını yaparım'' demesi üzerine Ankara’ya gitmekten vazgeçen Nur K., yapılan ameliyatta takılan protezle erkeklik organına kavuştu. Ameliyat sonrası İsmail K. adıyla yeni nüfus cüzdanını aldıktan sonra askerlik kağıdı gelen İsmail K.’ye, yapılan kontrolden sonra çürük raporu verildi. Cinsiyetini değiştirdiği için bıçaklı saldırıya da uğrayan İsmail K., yaptığı tercihten memnun olduğunu söyledi.
     
7 YAŞINDA FARKETMİŞ
Ameliyat olmadan önce kızlara erkeksi duygularla yaklaştığını anlatan İsmail K., fiziksel olarak kız iken 7 yaşında kızlara ilgi duymaya başladığınısöyledi. Durumunu açtığı annesinin ‘deli misin?’ tepkisiyle karşılaştığını anlatan İsmail K., 23 yaşına kadar dış görünüşü kız olmasına karşın erkek gibi düşündüğünü dile getirdi. Bu dönemde bir kızla 7 yıl arkadaşlık yaptığını ve kız arkadaşının ‘ameliyat olana kadar seni bekleyeceğim’ dediğini anlatan İsmail K., durumu öğrenen kızın ailesinin, kızlarını bir başkasıyla evlendirdiğini kaydetti. Geçmişe dönük her şeyi sildiğini, fotoğraflarını yaktığını söyleyen İsmail K., çok acı çektiğini ama artık bunların geride kaldığını belirtti.
     
“ERKEK GİBİ GÜÇLÜYÜM''
Sürekli olarak ‘Ben kimim, neyim, erkek miyim, kız mıyım?’ diye kendini sorguladığının altını çizen İsmail K. şunları söyledi:
     
“23 yaşında ameliyat olmaya karar verdim. Bu süre içerisinde Erzurum- Ankara arasında gidip- gelirken ailemden yardım görmek bir yana tepki aldım. Ama erkeklik hissimi hiç bir zaman kaybetmedim. Ameliyattan sonra kişiliğimi buldum. İnsan olduğumu anladım. Durumumu anlattığım kız arkadaşımı iki kez ailesinden istettim. İşim olmadığı için vermediler. İş bulduktan sonra evlenip, yuvamı kuracağım. Şu an her erkeğin yaptığı işi yapabiliyorum. Gücüm kuvvetim yerinde.''
     
ÇOCUĞU OLMAYACAK
Yaptığımı ameliyatla İsmail K.’ye protezden erkeklik organı takan Numune Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi’nden Dr. İlteriş Murat Emsen de şunları anlattı:
     
“İsmail K., buraya geldiğinde yaşadığı kimlik bunalımı nedeniyle intiharın eşiğindeydi. Çok küçük kadın üreme organı, rahim ağzı, göğüsleri vardı ama kendini erkek gibi hissediyordu. Erkeklik organı olmadığı için yaptığımız ameliyatla protez koyduk. Şimdi 24 saat ereksiyon olabiliyor. Normal bir cinsel yaşama kavuştu. Sadece ilişki sırasında bir şey hissetmeyecek ve çocuğu olmayacak''