BIST 10.320
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.460,40
HABER /  GÜNCEL

CHP tiyatro yönetmeliğini yargıya taşıdı

CHP, Şehir Tiyatroları'ndaki yönetmelik değişikliğini mahkemeye taşıdı...

Abone ol

CHP İstanbul il örgütü ile İBB Meclisi CHP grubu, Şehir Tiyatroları Şube Müdürlüğü'nün Görev ve Çalışma Yönetmeliğine ilişkin kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, yürürlükten kaldırılan yönetmeliğin ilk maddesinde Şehir Tiyatroları için "bir sanat kurumudur" ibaresi yer almasına rağmen, yeni yönetmelikte ise "şube müdürlüğü" ifadesinin yer aldığı belirtildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, tiyatro yönetiminin sanatçılardan belediye bürokratlarına geçtiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu belirterek, dünyanın hiç bir yerinde sanatın özelleştirelemeyeceğini kaydetti. Salıcı şunları söyledi:

"Sanata devlet sahip çıkar, katkı verir ama o sanatın nasıl icra edileceğine de karışmaz. O sanatçının kendi karar vermesi gereken şeydir. 'Ben sana parasını veriyorum dolayısıyla benim anladığım şekilde sanat yapacaksın' anlayışı sadece 2012 yılında Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın zihninde kalmış bir anlayıştır. Böyle bir sanat anlayışı olmaz. Bunu sadece bizim yargıya taşımamız yetmez, bu konudan etkilenen bütün sanatçı dostlarımızın, bütün vatandaşlarımızın da dava açmalarını talep ediyoruz."