BIST 10.109
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.425,51
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Swoboda'nın eşini araştırıyor

Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ile Esad'ı bir tutmasına kızarak görüşmeyi iptal eden Sosyalist Swoboda için CHP yönetimi dosya hazırlıyor.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'a katil diyen ve onu Esad ile kıyaslayan Kılıçdaroğlu'na Brüksel'de tepki gösteren Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, CHP kurmaylarının hedefinde.

64. AKİL İNSAN

CHP parti sözcüsü Haluk Koç, Swoboda'yı 64. akil insan olarak nitelendirirken, Gürsel Tekin de "Kimin kimlerle ne ilişkisi var yakında göreceksiniz" diye konuştu.erdo.20130518084824.jpg

SWOBODA'NIN EŞİ

CHP’nin Swoboda’nın eşinin de içinde olduğu ve Türkiye’yi de ilgilendiren Siemens ile ilgili bir dosyayı elinde bulundurduğu ve yakında ayrıntıları açıklayacağı öğrenildi.

SWOBODAGİLLER

Swoboda’nın anayasa değişikliği referandumu döneminde, CHP’nin AKP ile uzlaşması gerektiği ve pakete “evet” demesi yönünde açıklamalarda bulunduğunu belirten Koç, şöyle devam etti:

“Konu CHP değil, konu Türkiye’nin çıkarlarının AP’nin, adına sosyal demokrat grup denen grubun şu andaki lideri tarafından nasıl bir mercekten değerlendirildiği. Bizden istedikleri; ‘Mutlaka bizim diktiğimiz elbiseyi giyeceksiniz, yani AKP’msitrak bir parti olacaksınız, AKP gibi davranacaksınız.’ Biz bu topraklara özgü bir sosyal demokrasiyi savunuyoruz. Her türlü emperyalist projenin yaşadığımız coğrafyada adım adım gerçekleştirilmesine karşı direnmememizi, ses çıkartmamamızı istiyorlar. CHP ne Swoboda’nın ne Swobodagillerin çizdiği çizgiyi izlemeyecektir.”

DELİĞE SÜPÜRÜLECEK LİDER DEĞİLDİR

Genel Başkan Yardımcısı Gursel Tekin, “Ortadoğu’da milyonlarca müslümanın kan pazarlığını övünçle anlatanların, daha dün iman edebiyatı yapanların Genel Başkanımızın dik duruşunu eleştirecek cesareti kendisinde nasıl bulabilir? Bizim liderimiz başka liderler gibi ‘deliğe süpürülecek’ bir lider değildir. Genel Başkanımızın bu tavrı için kendisini kutluyoruz. Kimin kimlerle ne ilişkisi var yakında göreceksiniz, hepsini Sayın Bozdağ’a sunacağım” dedi.

HÜSEYİN ÇELİK: BİLMEDİĞİN İÇİN BÖYLE TOKAT YERSİNi̇nce.jpg

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de Kılıçdaroğlu'nu yaylım ateşine tuttu. Kılıçdaroğlu'nun Mehmet Akif Ersoy'u okuması durumunda kendine yakışan ifadeleri bulacağını belirten Çelik, "Rahmetli Akif bu tipleri anlatırken diyor ki; 'Şarka bakmaz, garbı bilmez, edepten yok payesi/ Bir kızarmaz yüz, bir  yeşermez göz, bütün sermayesi.' Bu arkadaşımız Doğu'yu bilmez, İslam dünyasından tanıdığı bütün Beşşar Esed, o da ruh ve mana dünyası aynı olduğu için. Onun ötesinde İslam dünyasını, Doğu'yu bilmez. Oraya bakmaz. Garbı bilmez. İşte bilmediğin için böyle tokat yersin. Böyle tepe taklak gelirsin Türkiye'de ağlarsın. 'Efendim bize kimse demokrasi dersi veremez' ama sen herkese demokrasi dersi vereceksin öyle mi? Bir de insanın yüzünün kızarması lazım. Yüz kızarmazsa eğer şefkat ve merhamet duygularını kaybetmişseniz ve gözünüz de yaşarmıyorsa bu insanlığın bittiği noktadır. CHP böyle olmamalıydı" diye konuştu.