BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.294,00
HABER /  POLİTİKA

CHP, sade ve gösterişsiz bir kampanya yürütecek

16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması için CHP kampanyasını anlattı. CHP geniş katılımlı salon toplantıları yapılmayacak. İşte CHP'nin referandum kampanyası kararları...

Abone ol

Halk oylaması kampanyasının tanıtımı için geniş katılımlı salon toplantısı düzenlemeyi düşünmeyen CHP, bu süreçte çok fazla miting de yapmayacak. 

Halk oylaması kampanyası kapsamında daha önce il ve ilçe başkanları, milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleriyle bir araya gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonu da önceki yıllarda çeşitli kademelerde görev yapan partililerle buluşacak.

Bu kapsamda eski milletvekili, PM üyesi, il ve ilçe başkanı olmak üzere bin 500 kişiye davetiye gönderen Kılıçdaroğlu, toplantıda katılımcılardan kampanya sürecinde etkin rol almalarını, değişikliği halka anlatmalarını isteyecek.

Öte yandan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından hazırlanan 10 maddelik "Neden hayır?" kitapçığı çoğaltılarak örgütlere gönderildi.

Parti adı ve amblemi bulunmayan kitapçıkta, değişikliğe neden "hayır" denmesinin gerekçeleri anlatılıyor.

ETKİNLİKLERDE SADECE TÜRK BAYRAĞI OLACAK

CHP, 16 Nisan'a kadar da sade ve gösterişsiz bir kampanya yürütecek. Etkinliklerin tamamında ise sadece Türk bayrağı yer alacak. Parti, geniş katılımlı bir kampanya tanıtım toplantısı düzenlemeyi de düşünmüyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de CHP'nin halk oylaması kampanyasının zaten başladığını vurguladı.

SANDIK GÖREVLİLERİN EĞİTİMİ DEVAM EDİYOR

"Herkes AKP'nin 25 Şubat'taki toplantısı gibi gösterişli bir şey bekliyor ama biz günler öncesinden bu çalışmayı başlattık." diyen Bingöl, parti yönetimi ve örgütlerle yaptıkları toplantıları hatırlattı.

CHP'nin kendi içindeki sandık örgütlenmesini de gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Bingöl, "Onların eğitimlerini başlattık. Çok hızlı bir şekilde sandık görevlilerimizin eğitimleri devam ediyor. Onun dışında arkadaşlarımız Türkiye'nin birçok yerinde panellere, konferanslara katılmaya devam ediyorlar. Bunlar çalışma değil mi?" ifadesini kullandı.

Tekin Bingöl, sade gösterişsiz ve vatandaşlarla buluşmayı öne alan bir çalışma yürüttüklerine değinerek, şöyle devam etti:

"Bir salona partilileri toplayıp, orada 'kampanyaya start verdik' demek çok da anlamlı değil. Kimleri çağıracağız? Milletvekillerimizi, örgütlerimizi, il başkanlarımızı... Biz zaten bunlarla bir araya geldik. Bunların hepsini bir yere toplayıp, şarkılarla, türkülerle sloganlarla bir toplantı yapacağımıza, böyle gruplar halinde toplantılar yapıyoruz. Böylece en azından bir diyalog ortamı da yaratıyoruz. Onların önerilerini alıyoruz. Bu daha anlamlı. Şimdi AKP'nin yapacağı toplantıya, sonuçta AKP örgütleri gelecek. Biz zaten bunu başlatmışız, yapıyoruz."

Şu anda mitinglerle ilgili netleşmiş bir durum olmadığını belirten Bingöl, parti olarak fazla miting yapmayı düşünmediklerini de bildirdi.

Özellikle AK Parti'nin yaptığı gibi mitingler yapmayacaklarının altını çizen Bingöl, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz CHP adını ve amblemini kullanmadığımız için CHP mahreçli mitingler yapmayı da doğru bulmuyoruz. Biz bu kampanyayı CHP'nin dışında bir anlayışla götürüyoruz. O açıdan CHP'nin bayraklarıyla bir kampanya yapmayacağız. CHP'nin etkinliklerinde Türk bayrakları olacak, diğerleri ise parti bayrakları ile 'hayır' oyu isteyecek. Vatandaş burada tercihini yapacaktır. 'Evet'e karşı Türk bayrağı."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP'nin bu süreçte yurt dışı örgütlenmeye de ayrı önem verdiğini aktardı. 

CHP'nin yurt dışı seçmenin en fazla olduğu Avrupa'da tümüyle sandık örgütlenmesi gerçekleştirdiğini belirten Bingöl, "Örgütlerimiz yurt dışında da aynen Türkiye'de yaptığımız gibi bir kampanya yürütüyor. CHP adını ve amblemini kullanmadan yurt dışındaki seçmenlerle buluşarak, onlarla birebir diyaloğa geçip bu anayasa değişikliği ile ilgili düşünceleri aktarıyorlar." diye konuştu.

Kendisinin de geçen hafta CHP'nin Almanya birliklerini ziyaret ederek, çalışmalara katıldığına dikkati çeken Bingöl, ayrıca İsviçre Birliğinin kongresini yaparak yeni yönetimi seçtiklerini bildirdi.

KILIÇDAROĞLU  AVRUPA'YA GİDECEK Mİ?

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun şu an için planlanan bir Avrupa ziyaretinin olmadığını açıklayan Bingöl, CHP milletvekillerinin ise yoğun bir şekilde Avrupa ziyareti yaptığını söyledi. 

Bingöl, bu hafta sonu da 10'a yakın CHP milletvekillinin Avrupa'nın çeşitli kentlerinde etkinliklere katılacağını duyurdu.