BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

MHP'nin muhalif isminden referandumla ilgili iddia

3 dönem MHP Grup Başkanvekilliği yapmış Prof. Yusuf Halaçoğlu referandum ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. MHP'nin muhalif ismi 16 Nisan'da yapılacak referandum ile ilgili görüşlerini anlattı. İşte Halaçoğlu'nun açıklamaları...

Abone ol

MHP’deki muhalif kanatın sözcülerinden Prof. Yusuf Halaçoğlu, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum ile ilgili görüşlerini anlattı. 

Partiden ihracı gündemde olan Halaçoğlu, Sözcü Gazetesi'ne verdiği röportajda referandumun iptal edilebileceğini iddia etti. 

Referandum ile ilgili eleştirilerini dile getiren Halaçoğlu, 16 Nisan'da oylanacak yeni sistem için de "Demokrasi yok, hukuk devleti yok, parlamenter sistemin sonu bu. Diktatörlüğe de gider bu, bölünmeye de gider, darbeye de gider… İstikrarsızlığın daniskasını yaşarsınız ! Bütçe bile yapamazsınız" dedi. 

"HAYIR ÇIKACAK DİYE KORKUYORLAR"

Hayır cephesinde olduğunu açıkça ifade eden Halaçoğlu, "‘Hayır' diyeceklere ‘şeytan' demek, kafir demek, terörist demek… O zaman biz niye referandum yapıyoruz? Hem milletten korkmayın deyip, hem ‘hayır' diyecekleri teröristlerle aynı kefeye koyan bir zihniyetin içine düştüğü girdabı görmesi lazım. Hayır çıkacak diye korkuyorlar. Onun için de akla gelmez yöntemler uygulamaya başladılar. Halk ‘evet' de dese ‘hayır' da dese saygı duyacaksınız" diye ekledi. 

Referandum kararı sonrası için yorumlarda bulunan Halaçoğlu, konuşmasında sandığa gidilme sürecinde yaşanabilecek iptal durumunu da dile getirdi. Halaçoğlu'nun iddiasına göre '16 Nisan tarihine yakın bir zamanda referandum iptal olabilir'.

Halaçoğlu iddiası ile ilgili olarak "Benim şu anda en büyük endişem bu, anketleri görüyorlar, sonuçlardan memnun değiller. Bir bakmışsınız referanduma bir hafta kala “Savaş var” deyip sandığı iptal etmişler! Suriye'den niye çıkmıyoruz bir türlü? Ben en çok bundan korkuyorum" dedi.