BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP onay verdi mi vermedi mi?

CHP'nin de Taksim'in düzenlemesi projesine onay verdiği ortaya çıktı. İşte o belge...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Taksim Gezi Parkı'ndaki yayalaştırma projesi çerçevesinde Gezi Parkı'nındaki düzenlemeleri de kapsayan proje büyük eylemlere neden oldu. Taksim karıştı, yüzlerce insan eylem yaptı.

Medyada Gürsel Tekin'in kanıtlansın istifa ederim demesine karşılık, CHP'nin de Gezi Parkı projesine onay verdiği haberleri çıkmıştı. Ancak CHP sadece yayalaştırmaya onay verdiğini Gezi Parkı'na ise onay vermediğini belirtmişti.

Akşam saatlerinde Bakan Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından yapılan açıklamalarda CHP'nin de bu projelerin altında imzası olduğu vurgulanarak şimdi protesto yapması eleştirildi.

MUAMMER GÜLER: CHP'NİN ONAYI DIŞINDA FAALİYET YOK

İçişleri Bakanı Muammer Güler, konuya ilişkin TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gezi Parkı ile ilgili kararın Belediye Meclis’inde alındığını belirten Güler, “CHP’nin onayı olan yayalaştırma dışında herhangi bir inşaat faaliyeti yok. Ancak belli grupların ısrarla kanunsuz eylem yapmalarına ilişkin polisin çeşitli uyarılarına rağmen dağılmamaları üzerine dağıtılması zorunlu hale gelmiş. Bu dünde oldu, bugünde oluyor. Milletvekillerimizin bir kısmı bu olayların içerisinde bulundular. Kendilerini polisimiz nereye gitmek istiyorlarsa oraya gidebileceklerini ama beraberlerinde o protesto ekiplerini bulunamayacaklarını söylediler. Bazı yerlerde bu konuya olumlu cevaplar verildi, bazı yerlerde maalesef olmadı” dedi. 

TOPBAŞ: CHP DE ONAY VERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş şunları söylemişti: "Mecliste oy birliğiyle alınan bir kararın ardından CHP milletvekillerinin gelip, bunu siyasi ranta çevirmek istemelerini doğru bulmuyorum.

 CHP destek verdiği çalışmaya karşı çıkıyor. Demek ki bunu daha iyi anlatmak gerekiyor. Topçu Kışlası inşaatının başlaması söz konusu değil. Birçok insan bilir ki o nokta Topçu Kışlası'nın oturacağı alanda değil. Bazıları hassasiyet var diye buraya 50 binler toplayıp siyasi rant devşiririz diye düşünüyorlar. Her alanda hangi ağaçlar taşınabilir hangisi korunabilir çalışmalar yapıyoruz. Duvar genişletmesi için 3-4 ağaç taşındı. Ağaca değer veriyoruz koca koca ağaçları kaldırmıyoruz."

chp-onay1.jpg

chp-onay-2.jpg