BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,85
ALTIN 2.436,10
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP İzmir'de seçim startı verdi

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle seçim çalışmalarını başlattı.

Abone ol

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle seçim çalışmalarını başlattı. Bayır, "İki yüzlü AKP iktidarına son vermek hedefiyle CHP İzmir İl örgütü olarak seçim startını veriyoruz. Mısır Tahrir'deki insanlara güller atarken kendi ülkesindeki öğrenci ve işçilere biber gazı ve cop atan iki yüzlü AKP iktidarına son vereceğiz" dedi.

Seçimlere az bir süre kaldığını hatırlatan Bayır, CHP olarak tek ve ortak akılla ortak eylem ve söylem yaramak gerektiğini belirtti. Bayır şunları söyledi:

"Yaratacağımız ortak eylem ve söylemle AKP iktidarını muhakkak alaşağı edeceğiz. CHP hiçbir zaman yapay, taklitçi ve şabloncu bir parti olmadı. CHP devrimci özünü kaybetmez, sağ ve sığ politikalar uygulamaz. CHP'nin özünde Marx, Edebali, Hacı Bayram ve Mustafa Kemal vardır."

Önseçim konusuna da değinen Bayır, "İzmir'e önseçim yakışır. Örgütün taleplerini algılamak ve isteklerini aktarmak bizim görevimizdir" dedi.

Törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Aziz Kocaoğlu ise örgüte "Uygulanacak seçim stratejisinin biraz daha farklı olması gerektiğini düşünüyorum. Muhalefet konumunda olduğumuz illerde, CHP'nin yerelde iktidar olduğu il ve ilçe belediyelerinin neler yaptığını anlatalım. Somut projelerimizi insanlara aktarmamız gerektiğine inanıyorum. Yurttaşlarımıza onlara nasıl baktığımızı anlatalım ki onların oyunu alıp iktidar olabilelim. Biz İBB olarak hükümetin her türlü engellemesine rağmen bütün işlerimizi yasal yaparak yoktan var ederek yapabildiğimizi gösterdik. Eğer vatandaşa neler yaptığımızı gösterebilirsek bu seçim maratonundan başarılı bir şekilde çıkarız" önerisinde bulundu.

CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu ise birlik mesajı verdi. Canalioğlu, "CHP olarak birlikte hareket etmemiz gereken bir dönemdeyiz. Türkiye'nin beklediği CHP iktidarını 12 haziran gecesi hep birlikte yaşamak için tüm gücümüzle çalışmalıyız. Bizim iktidarda olduğumuz belediye başkanları önce insana sonra kente yatırım yapıyorlar, bu anlamda da yapılanları halka anlatmak gerekiyor" dedi.

İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde yapılan seçim strartı törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, CHP Milletvekilleri Bülent Boratalı, Ahmet Ersin, Harun Öztürk, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.