BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.386,24
HABER /  DÜNYA

Hüsnü Mübarek'in istifa bilmecesi

El Arabiya televizyonu önce Mübarek'in partisinin başkanlığından istifa ettiğini duyurdu ama...

Abone ol

El Arabiya televizyonu önce Mübarek'in partisinin başkanlığından istifa ettiğini duyurdu. Ardından haberini geri çekti.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, bugün öğle saatlerinden itibaren kurmaylarıyla yaptığı görüşmenin ardından, iktidar partisinin başkanlığından istifa ettiği bilgisi gelmişti. İstifa kararı El Arabiya tarafından ilan edilmişti.

Ayrıca Mübarek'le birlikte iktidar partisi olan Ulusal Demokratik Parti'nin üst düzey yönetim kadrosu, protestoculara karşı bir iyi niyet gösterisi amacıyla topluca istifa ettiği açıklanmıştı.

İstifa edenler arasında, Mübarek'in oğlu Cemal Mübarek ve Genel Sekreter Safvat el Şerif'in de olduğu kaydedilmişti.

Partinin yeni genel sekreterinin Hüssam Bedrevi olduğu kaydedilmiş, Bedrevi'nin, partinin liberal kanadının temsilcisi olduğu belirtilmişti.

Fakat Mısır Devlet Televizyonu'nun Mübarek'i hala iktidar partisinin başkanı olarak geçmesinin ardından bu durum bir muammaya dönüştü. Haberi ilk geçen El Arabiya Televizyonu haberini geri çekti. El Arabiya'nın haberini Reuters haber ajansı da geçmişti.

KOMUTANLAR NE KONUŞTU?

Mübarek'le aynı saatlerde yardımcısı Ömer Süleyman da komutanlarla bir toplantı yaparak iktidarın devri sürecinin nasıl olması gerektiğini konuştu. Bazı muhalif liderlerle de görüşen Süleyman'ın komutanlarla "Mübarek'in Saray'ı terk etmesi" seçeneğini de tartıştığı öğrenildi. Buna karşılık görüşmelerden ne sonuç çıktığı açıklanmadı.