BIST 10.198
DOLAR 32,15
EURO 35,02
ALTIN 2.460,16
HABER /  GÜNCEL

Çapkın'ın talimatıyla 10 polis açığa alındı

Beşiktaş'ta Supper Clup isimli barda meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti:

Abone ol

Beşiktaş'ta Supper Clup isimli barda meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti:

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde görevli polis memuru F. D., 9 Ocak'ta daha önce Reina'daki bir kavgada tanıştığı Ali H. ile karşılaştı. Bilinmeyen nedenle aralarında tartışma çıktı.

İddiaya göre H., F. D.'ye yumruk attı. Görevliler kavgayı önlendi. F. D. daha sonra barın otoparkına gitti ve otomobildeki silahını aldı. Barın güvenlik ve işletme müdürü, F. D.'yi sakinleştirmek istedi. Bu sırada Ali H. ve arkadaşları da otoparka geldi. Yeniden alevlenen kavgada yere düşen F. D.'nin silahı, zanlılardan K.Y. tarafından alındı. Kavga yaşanırken 2 sivil komiser ile 2 polisin olaya müdahale etmedikleri öne sürüldü. Silahının olmadığını fark eden F. D., barın güvenlik müdürüne durumu iletti ve sonra da Beşiktaş Asayiş Şubesini aradı. Güvenlik müdürü, F. D.'ye silahını teslim etti. Olay yerine gelen polis ekibi, kavgada mekanda olan komiserlerle konuştu. F. D., şikayetçi olmadı, polis ekibi ise işlem yapmadı. Olaydan haberdar olan Beşiktaş Asayiş Büro amiri O. K.ise iddiaya göre müdürlere bilgi vermedi. Beşiktaş Asayiş Şube'de görevli polis M.K'yı bara gönderen O. K., güvenlik kamerası görüntülerinin alınmasını istedi. Gece kulübüne gelen K. herhangi bir tutanak vermeden güvenlik kamerası görüntülerini aldı.

Olay İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın kulağına gitti. Çapkın, tutanak tutulmadığını öğrenince Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne talimat verdi. Olaya adı karışan polislerin ifadesi alındı. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak olaya karışan 1 emniyet amiri 9 polis, Çapkın'ın talimatıyla açığa alındı.