BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP İskenderun'da devir teslim krizi

CHP İskenderun teşkilatında, eski yönetim, yenisine evrakları teslim etmeyince devreye çilingir girdi.

Abone ol

CHP Hatay il Yönetim Kurulu kararıyla İskenderun ilçe Başkanlığı görevine atanan Zeki Çıkan başkanlığındaki ''geçici yönetim'', görevi teslim etmeye gelmeyen önceki yönetimin kilitli bıraktığı başkanlık kapısını çilingir ile açtı.

Görevden alınan Nihat Karpuz başkanlığındaki yönetimin yerine atanan Zeki Çıkan başkanlığındaki geçici yönetim kurulu, görev devir-teslim için geldikleri ilçe binasında yaptıkları açıklamada, il başkanlığının aldığı karar doğrultusunda, ilçe teşkilatına yeni yönetim kurulunun atandığını ifade ederek, ''Bu bir görev değişikliğidir, bugüne kadar partimizde görev yapmış ve ve partimize hizmet etmiş tüm yönetici arkadaşlarıma teşekkür ederim'' dedi.

Nihat Karpuz ve yönetimi ise Çıkan'ın açıklama yaptığı sırada parti binasına gelmezken, bilgi, belge ve evrakları da yeni yönetime teslim etmedi. Başkanlık kapısının da kilitli olduğu anlaşıldı. Çıkan, ''Nihat Karpuz'u telefonla bilgilendirmemize, evrakları teslim alacağımızı söylememize karşın gelmedi, gelmediği gibi kapıyı da kilitleyip gitmiş'' diye konuştu.

Bir süre sonra teşkilata gelen CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun ve il yönetim kurulu üyeleri, çilingir vasıtasıyla başkanlık kapısını açtırdı. Durgun, il ve ilçe yöneticileriyle durum değerlendirmesi yaparak, yarın konuyu basın açıklamasıyla değerlendireceklerini söyledi.

-GÖREVDEN ALINAN BAŞKAN-

Görevden alınan Nihat Karpuz ise CHP ilçe başkanın kendisi olduğunu ileri sürdü. Karpuz, Çıkan ve yönetimi gelmeden önce ilçe binasında yaptığı açıklamada, ''CHP il örgütü önümüzdeki günlerde kongreye gidecek. Biz görevimizin başındayız ve gerekli yerlere de ilgili şikayetlerimizi yapacağız. CHP'nin ilçe başkanı benim'' dedi.

Karpuz, partisinin il yönetimindeki mütevelli heyetinin yetkisini aşarak böyle bir karar aldığını, referandum arifesinde böylesi olayların yaşanmasından üzüntü duyduğunu ifade etti.