BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.406,79
HABER /  GÜNCEL

CHP İl Başkanlarından tam destek geldi

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna...

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna sunmuştur. Biz CHP İl Başkanları olarak Genel Başkanımızın iradesini sahipleniyor ve kararını destekliyoruz” dedi.
CHP İl Başkanları Toplantısı sona erdi. Toplantısının sonuç bildirgesini İstanbul İl Başkanı Salıcı kamuoyu ile paylaştı. CHP’nin 81 İl Başkanının Genel Merkezde toplanarak hem cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile tanıştığını hem de yetkili genel başkan yardımcılarından cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili bilgi aldıklarını belirten Salıcı, “Bu yapılan toplantıların sonucunda il başkanları olarak ortak bir metin açıklama kararı alındı” diye konuştu.
Salıcı, okuduğu ortak bildiride şunları kaydetti:
“Demokrasi için büyük uzlaşı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa cumhurbaşkanını halk oylamasıyla seçmeye hazırlanıyoruz. Cumhurbaşkanlığı gibi ülkenin en yüksek makamını temsil edecek kişinin belirleneceği seçim demokrasi tarihimiz içinde bir dönüm noktasıdır. İktidarın Türkiye’yi içeride kutuplaştırdığı, dışarıda da savaşa zorladığı böylesine sancılı bir dönemde CHP olarak tarihi bir sorumluluğu omuzlarımızda taşımaktayız. Ülkemizde siyasi ve kültürel kimlikler üzerinden birbirine düşman gruplar yaratmak isteyen iktidar karşısında toplumun tamamına hitap edecek bir cumhurbaşkanı seçmemiz somut bir gerçektir. Bu şartlarda hazırlandığımız cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye’nin bölgemizdeki demokrasi ve barışa dayalı rolünü arttıracak, ülkemizde de toplumsal kutuplaşmanın önünü kesecek bir etkisi olmak zorundadır. Bu anlayışla toplumun tüm kesimleriyle yaptığı uzun görüşmelerden sonra Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu, her kesimi kucaklayacak, içte ve dışta barışı, demokrasiyi, kardeşliği egemen kılacak, uluslararası deneyime sahip saygın bilim adamı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna sunmuştur. Biz CHP İl Başkanları olarak Genel Başkanımızın iradesini sahipleniyor ve kararını destekliyoruz.”
(İHA)