BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.392,05
HABER /  GÜNCEL

Dünya şampiyonasıyla ilgili şok iddia !

Türkiye İşitme Engelliler Hentbol Milli Takımı kalecisi ve kaptanı Eskişehirli Serkan Oral, 15 Mayıs 2014 tarihinde Samsun’da düzenlenen 1. ...

Abone ol

Türkiye İşitme Engelliler Hentbol Milli Takımı kalecisi ve kaptanı Eskişehirli Serkan Oral, 15 Mayıs 2014 tarihinde Samsun’da düzenlenen 1. Dünya İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası’nda final oynadıkları Hırvat oyuncaların telefonlarla konuşma yapabildiklerini iddia etti.
Türkiye İşitme Engelliler Hentbol milli takımı kaptanı Eskişehirli 38 yaşındaki Serkan Oral, geçtiğimiz 9-15 Haziran tarihleri arasında Samsun’da düzenlenen 1. Dünya İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Finalde Türkiye’nin karşısına çıkan Hırvatistan’ın 6 oyuncusunun cep telefonlarıyla konuştukları fark edilmesi üzerine itiraz edildiğini belirten Oral, ancak şampiyonanın tek patronu Hırvatistanlı olunca itirazın geri çevrildiğini söyledi. Hırvat oyuncuların duyabildiklerini final maçı öncesinde anlatıklarını ifade eden Oral, sözlerine şöyle devam etti:
“Finalde, son olimpiyat şampiyonu Hırvatlara 18-34 kaybedip gümüş madalya aldık. Rakip oyuncuların, normal insanlar gibi hem karşılıklı hem de cep telefonlarıyla konuştuğunu fark eden teknik heyetimiz itirazda bulundu. Finalist Hırvatistan’da altı sporcu ülkelerinde normal ligde de oynuyordu. Türk yetkililer, durumu şampiyonanın tek patronu olan teknik delegeye ilettiler. Hırvat olan delege sporcuların, uluslararası federasyon tarafından verilen ve oynamalarını sağlayan W belgesinin olduğunu söyledi. Hırvat delege Mario Lusiç, yapılan itirazı anında reddetti. Biz arkadaşlarımızla molada ancak işaret diliyle anlaşabiliyoruz. Hırvatlar ise saha içinde çok rahat diyalog kurabiliyorlardı. Cep telefonuyla konuşan Hırvat oyuncular vardı. Profesyonel sporcular karşısında elimizden geleni yaptık. Yine de ikincilik kupasını aldığımız için mutluyuz. Bizler haydi sesimizi çıkartamıyoruz. Ancak Türk yetkililer de seslerini çıkartmaya çalıştılar. Olumsuz yanıt aldılar. Kupa bizim hakkımızdı.”

“14 YILDIR MİLLİ TAKIM KAPTANIYIM”
Aynı zamanda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri’nde 13 yıldır memur olarak görev yapan Serkan Oral, 2000 yılında Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Başkanlığı tarafından hentbol takımı kurulması ile takıma girdiğini ifade etti.
14 yıldır Türkiye İşitme Engelliler Hentbol Milli Takımı’nın kaptanlığını yaptığını ifade eden Oral, “2005 yılında İstanbul’da Avrupa Şampiyonası 4.’sü, 2007 yılında Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 4., 2009 Taiwan’da düzenlenen Olimpiyatlarda 4.’lük, 2012 yılında İtalya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 2.’lik, 2013 yılında Bulgaristan’da düzenlenen Olimpiyatlarda 4.’lük ve 2014 yılında Samsun’da düzenlenen 1. Dünya İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası’nda da 2.’lik elde ettik” dedi.
(İHA)