BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,77
ALTIN 2.431,63
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP, Erdoğan'ın 'kader' sözünü diline doladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, AK Parti'yi artan iş kazaları sayılarıyla vurdu...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, AK Parti'nin iktidara geldiği günden bugüne iş sağlığı ve güvenliğine gösterdiği ilginin 'kader' söylemini aşamadığını ileri sürdü.

Akkaya, yaptığı açıklamada, hükümeti iş sağlığı ve güvenliği konusuna gereken önemi vermemekle eleştirdi. Bu alanda bir mevzuat karmaşası yaşandığını, gereken yasal düzenlemelerin hayata geçirilmediğini, meslek odalarının ve sendikaların sürecin dışında bırakıldığını ileri süren Akkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 11-15 Eylül 2011 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen, ''19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresinin'' açılışında bu konuda vaatlerde bulunduğunu ifade etti.

Akkaya, açıklamasında şunları kaydetti:

''Sayın başbakana soruyoruz, Türkiye'de iş kazaları kader olmaktan ne zaman çıkacaktır. Kahramanmaraş'ta halen göçük altında bulunan 9 işçi arkadaşımızın cenazeleri ne zaman çıkarılacaktır? Tuzla'daki iş cinayetleri ne zaman sona erdirilecektir? Madenlerde yaşanan grizu patlamalarını önlemeye yönelik tedbirler ne zaman alınmaya başlanacaktır? Kot kumlama işçilerine yönelik koruyucu önlemler ne zaman alınacaktır? OSTİM'deki patlamanın sorumluları hakkında ne zaman yasal işlemler başlatılacaktır? Toplumsal tarafların katılımının sağlandığı, ortaklaştırılmış koruyucu mevzuat düzenlemeleri ne zaman yapılacaktır? Türkiye'de kamuda ve özelde artık tahammül edilemez boyutta olan taşeronlaşmaya ne zaman dur denilecektir?"