BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,69
ALTIN 2.427,68
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Çelik'i Ehud Barak'ın sözcüsü ilan etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ın MHP'yı anti semitizlle suçlaması MHP'li Oktay Vural'ı çok kızdırdı

Abone ol

İktidar ile muhalefet arasındaki İsrail polemiğinde üslup sertleşiyor. Çelik'in Netenyahu'yu eleştiren İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ı CHP ve MHP'ye örnek göstermesine MHP'li Vural'dan ağır bir cevap geldi:

''Hüseyin Çelik, AKP sözcülüğünü yapmak yerine Gazze ambargosunun savunucusu, Gazze'nin yakılıp yıkılma emrini veren Ehud Barak'ın sözcüsü gibi konuşmuştur.''

NİYE RAHATSIZ OLDU?

Vural, yaptığı yazılı açıklamada, Çelik'in dün yaptığı açıklamada, MHP'yi hedef aldığını öne sürdü. ''Bizi ırkçılıkla suçlayan Hüseyin Çelik'e dönüp aynaya bakmasını tavsiye ediyoruz'' ifadesini kullanan Vural, şunları kaydetti:

''Çelik'e göre, yabancıların menfaati yerine milletin menfaatini, hakkını ve hukukunu korumak ırkçılıktır. Biz hükümetin son aldığı kararlar doğrultusunda, 'İsrail'e dönük yaptırımların geç kalınmış ama doğru yaptırımlar olduğunu' söyledik. Bu yaptırımlara 'yetmez ama evet' dedik. Çelik bundan niye rahatsız olmuştur? Hiç kimse 'Musevi vatandaşlarımıza yanlış yapılsın' demiyor ama Türkiye'ye karşı hasmane tutum sergileyen devletlere de hadleri bildirilsin istiyoruz. 

KATLİAMIN SAVUNUCUSU BARAK'IN SÖZCÜSÜ

Çelik'e göre, Ehud Barak'ın Gazze'yi işgal etmesi, dökme kurşunla çocuklara katliam yapması doğrudur. İsrail devletinin menfaatlerine, yabancılara yaranmanın telaşı içinde MHP'ye saldıran Çelik aslında gerçek niyetini ortaya koymuştur. Hüseyin Çelik, AKP sözcülüğünü yapmak yerine Gazze ambargosunun savunucusu, Gazze'nin yakılıp yıkılma emrini veren Ehud Barak'ın sözcüsü gibi konuşmuştur. Hüseyin Çelik, katliam sorumlusu birinin örnek alınması gerektiğini söylediği için Türk milletinden ve Filistinlilerden derhal özür dilemelidir. AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, Ehud Barak'tan ders almaya devam etsin. MHP ondan ders alanlara haddini bildirmeye devam edecektir.''