BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.499,38
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den 22 sayfalık Alevi raporu

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Alevilerin sorunlarına ilişkin 22 sayfalık bir rapor hazırladıklarını bildirdi.

Abone ol

Aygün, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, son dönemde AK Parti yöneticilerinin Alevileri üzen açıklamalar yaptığını ifade ederek, özellikle Suriye politikalarının Aleviler üzerinden sürdürülmemesini istedi.

Alevilerin sorunlarını içeren 22 sayfalık raporun içeriği hakkında gazetecilere bilgi veren Aygün, 12. sınıfa kadar tüm ders kitaplarını incelediklerini, 7. sınıfın kitaplarında Alevilikle ilgili yanlış bilgiler bulunduğunu söyledi. Kitaplarda Aleviliğin asimile edilmesine yönelik yanlış bilgiler bulunduğunu öne süren Aygün, ''Kitaplarda tanımlanan Alevilik, bizim bilmediğimiz bir Alevilik'' dedi.

Hüseyin Aygün, 7. sınıf kitaplarında yer alan bazı bilgilerin ve fotoğrafların doğru olmadığını belirterek, ''kütür'' adıyla anlatılan bilgilerin Aleviler için aslında ''ibadet'' olduğunu söyledi. Ders kitaplarının AK Parti'ye yakın öğretim üyelerince hazırlandığını iddia eden Aygün, bu kişilerin Alevilik konusunda uzman olmadıklarını da ileri sürdü.

Alevilerin anayasal ve yasal varlıklarının güvenceye alınması gerektiğini savunan Aygün, gayrimüslimlerin mallarının iadesi gibi Alevi kurumlarının mallarının da geri verilmesini istedi.