BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.501,51
HABER /  GÜNCEL

Önümüzdeki pazartesi hayat felç olacak!

Kötü haber İBB’den geldi! Uzunçayır, Zincirlikuyu ve Beylikdüzü’ndeki yol çalışmalarının tamamlanmasına haftalar var

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - İstanbul yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde kritik noktalardaki yol çalışmaları nedeniyle bir kabusa hazırlanıyor. Pazartesi günü okulların açılması ile birlikte trafik çilesi içinden çıkılmaz bir hal alacak.

Yol çalışmalarını tamamlayamayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafiği rahatlatmak için okulların açıldığı ilk gün ulaşımı ücretsiz yaptı.

Her yıl okulların açıldığı eylül ayında trafik çilesiyle baş başa kalan İstanbullular için durum oldukça vahim görünüyor.

Önümüzdeki hafta ile birlikte işkence start alacak. Bu yıl trafik çilesi katmerlenmiş olacak. Çünkü kritik noktalarda yapılan yol çalışmaları pazartesi gününe yetişmeyecek.

01.20110913141132.jpg
ÇİLELİ GÜNE HAZIR OLUN

2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılında ilköğretimde yaklaşık 1 milyon 739 bin 600, Orta Öğretim’de ise 696 bin 240; Toplam 2 milyon 435 bin 840 öğrenci, 97 bin öğretmen eğitime başlayacak.

Eğitim öğretim yılında 12 bin servis aracı öğrenci taşıyacak. Bu araçların trafiğe katılımı ile İstanbul'da işkence dolu bir pazartesi günü yaşanacak.

KADIKÖY'Ü FELÇ EDEN ÇALIŞMA

Anadolu yakasının yükünü çeken D-100 (E-5) karayolunun Uzunçayır (salı pazarının bulunduğu nokta) bölgesindeki yol çalışması sürüyor. Büyükşehir belediyesinin verdiği bilgiye göre çalışmalar 1 aydan önce tamamlanamayacak. Trafiğin hafiflediği yaz tatili döneminde dahi uzun kuyrukların oluştuğu Uzunçayır'da pazartesi günü tam bir kabus yaşanacak.

ZİNCİRLİKUYU DA BİTMİYOR

Avrupa yakasında trafik çilesini katmerlendiren nokta ise Zincirlikuyu'daki yol çalışmaları. Yaz ayları boyunca devam eden çalışmalar yeni eğitim-öğretim dönemine yetiştirilemedi. 1 ay daha sürmesi beklenen çalışmalar nedeniyle Avrupa yakasında da trafik işkencesi yaşanacak.

BEYLİKDÜZÜ ÇILDIRTACAK

İstanbul'daki çileyi büyüten Beylikdüzü'ndeki çalışmalar 3-4 ay daha sürecek. Bu güzergahı kullanacak sürücülerin çekecekleri çileli günleri hayli fazla...

ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

İstanbul'un yükünü çeken ana arterlerdeki yol çalışmalarını zamanında bitiremeyen Büyükşehir Belediyesi, pazartesi günü yaşanacak kabus için geçen yılki uygulamaları devreye koydu. Pazartesi günü İstanbul'da ulaşım 06.00-13.00 arası ücretsiz olacak. İSPARK ise servislere ücretsiz hizmet verecek.

Belediyenin aldığı diğer önlemler de şöyle:

KURALLARA UYMAYAN
ARAÇLAR YANACAK

*Otobüs durakları önlerine, yakınlarına park eden ticari taksi veya özel araçlara izin verilmeyecek. Buralara park ederek otobüslerin duraklara yanaşmalarını engelleyen araçlar çekilecek ve ceza uygulanacak.

* Toplu taşım araçlarının durak harici veya iki sıra oluşturarak yolcu indirme ve bindirme yapmalarına müsaade edilmeyecekler. Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacak.


*Yoğun trafik tedbirleri alınacak ve çok sayıda araç çekicisi hazır bulundurulacak.
*Mevcut yol - kazı çalışmaları (İSKİ, İGDAŞ, BEDAŞ, Türk Telekom, AYEDAŞ vb.) okul açılış gününden önce bitirilecek ve okulların açıldığı hafta yol – kazı çalışması yapılmayacak.

*İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla okulların açıldığı gün toplu taşım araçları (İETT, şehir hatları, tramvay, metrobüs, metro ve hafif metro) 06.00-13.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek.


* Öğrenci servisleri okulların açıldığı ilk gün trafiğe boş çıkmayacaklar. Okul servisleri okul çevrelerindeki İspark otoparklarında okul giriş ve çıkış saatlerinde ücretsiz araç park edecekler.

* Park Et Metrobüsle Devam Et Otoparklarında da ücretsiz hizmet verilecek.

* İETT VE Metrobüs 300 otobüs ek sefer koyacak.
* Şehir Hatları vapur seferleri arttırılacak.

* Metro, Hafif Metro-Füniküler azami sıktıkta sefer düzenleyecek (Hafif Metro, Tramvay sinyalizasyon ayarlarına göre 2 dakikada, Metro 4 Dk.)

* Trafik akışını sağlamak için 7 bin polis görev yapacak. Okulların açılacağı gün, büro hizmeti yapan polisler, İlçe Emniyet Müdürlükleri personeli anaarterlerde trafik düzeninin sağlayacak.

* İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgesi’nde 800 personel ile (emniyet, trafik, asayiş) görev yapacak.

* İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda 1000 Zabıta Memuru trafik düzenlemesine yardımcı olacak.