BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,72
ALTIN 2.432,57
HABER /  GÜNCEL

Cenazeler Yüksekova'yı karıştırdı

Şemdinli'deki çatışmada ölen üç kişinin cenazelerinin Yüksekova geçişi sırasında olaylar çıktı...

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde pazar akşamı ateş altında kalarak hayatını kaybeden 3 kişinin cenazeleri Van'da yapılan otopsinin ardından Şemdinli ilçesi'ne gönderildi. Cenazelerin Yüksekova'dan geçişi sırasında yaktlaşık 3 bin kişi karşılamaya gitti.

Ölen 3 kişinin fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte sloganlar atan kalabalık 5 dikakalık oturma eyleminde bulundu. Cenazelerin Şemdinli'ye gitmek üzere yol çıkmasından sonra ise bir grup yürüyüşünü sürdürmek isteyince polis müdahalede bulundu.

CEAZELERİ YÜKSEKOVA'DA 3 BİN KİŞİ KARŞILADI

Van'daki otopsileri tamamlanan 14 yaşındaki Osman Ertaş, Necdet Güreli ve amcasının oğlu Tayyar Güreli'nin cenazeleri toprağa verilmek üzere bugün Şemdinli İlçesi'ne gönderildi. Van Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Şemdinli'ye giden cenazeleri aynı güzergah üzerinde bulunan Yüksekova İlçesi'nde yaklaşık 3 bin kişi karşıladı. Kepenklerin de kapatıldığı Yüksekova'da sloganlar atarak yürüyen kalabalık, bu sırada ateş altında kalarak hayatını kaybedn Ertaş, Necdet ve Tayyar Güreli'nin de fotoğraflarını taşıdı. Kalabalık, Şemdinli Yolu üzerinde cenaze aracını durdurararak, burada 5 dakikalık oturma eyleminde bulundu. Oturma eyleminin bitmesi üzerine canezeler, Şemdinli'ye gitmek üzere yola çıkarken, kalabalığın bir bölümü caneze konvoyu ile yola devam etti, bir bölümü ise dağıldı. Yaklaşık 60 kişilik bir grup ise dağılmayarak ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti.

OLAYLAR ÇIKTI

Bu grubun ilçe merkezine doğnu yürümesine polis izin vermedi. Polisin dağılın uyarısına göstericilerin taş, molotof atarak karşılık vermesi üzerine olayalr çıktı. Polis göstericileri basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalıştı. Başlayan olaylar Cengiz Topel Caddesi ile sokak aralarında devam ederken, ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı.