BIST 10.289
DOLAR 32,22
EURO 34,73
ALTIN 2.455,57
HABER /  SEÇİM

CHP Erdoğan'ı yenecek Köşk adayı buldu

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne bomba bir isim konuldu. 'Köşkü kazandıracak tek isim' denilerek sunulan kişi Süleyman Demirel çıktı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki aday arayışlarında bomba bir isim kulislere düştü. Süleyman Demirel'in CHP'nin Köşk adayı olacağı iddia ediliyor.

Duyanların inanmakta zorluk çektiği iddiayı gündeme getiren isim Sabah Gazetesi köşe yazarı Sevilay Yükselir oldu.

Aktardığına göre Kılıçdaroğlu'nun önüne, Erdoğan'ın karşısında CHP'ye 'Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandırabilecek tek isim' denilerek Demirel'in adının olduğu bir rapor konuldu.

CHP'YE KÖŞKÜ KAZANDIRACAK TEK İSİM

Yükselir kulaktan kulağa yayılan bomba iddiayı şöyle duyurdu;

"(...) Bazı CHP'liler bu öngörüden hareketle Kılıçdaroğlu'nun önüne bir rapor koymuşlar ve eğer Cumhurbaşkanlığını kazanmak istiyor ise CHP'nin göstereceği bir tek isim olduğunu not olarak düşmüşler.

Şimdi biliyorum hepiniz heyecanlandınız; "Kim bu acaba?" diyerek... Valla yalan yok ben de duyduğumda çok heyecanlandım ve Allah şahit; "Keşke olsa da Türk siyaseti böyle bir şeyi de yaşasa" dedim. Bu isim eski, bildik ve renkli bir isim. Ondan dolayı da epeyce gergin olan siyaset gündemini renklendireceğini ve hareketlendireceğini düşünüyorum.

DEMİREL'İN ADI KILIÇDAROĞLU'NUN ÖNÜNDE

O nedenle lafı daha fazla uzatmadan açıklıyorum! Efendim... O isim Süleyman Demirel! Evet! Yanlış okumadınız. Şu anda Kılıçdaroğlu'nun önünde bir rapor var ve o rapora göre de CHP ancak ve ancak Demirel'le seçime girerse köşkün şeref salonunun mobilyalarını yeniden dizayn edebileceği yazılıyor..."

CHP'NİN SAKLADIĞI ANKET

Sevilay Yükselir kulislere düşen bir başka iddiayı da köşesine taşıdı. İddiaya göre CHP Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için anket yaptı. Listede Kılıçdaroğlu ve Deniz Baykal'ın adı da vardı. Diğer isimlerin ise Yılmaz Büyükerşen ile İlker Başbuğ olduğu söyleniyor. İlginçtir ki Kılıçdaroğlu çekmecesinde tuttuğu bu anketin sonuçları sır gibi saklıyor. Haliyle de kulislerde CHP liderinin ankette sonlarda yer aldığına dair bir kanaat oluşuyor.