BIST 10.199
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.404,47
HABER /  GÜNCEL

Jandarmada paralel çıktı! Poşulu asker bombası

MİT tırları soruşturmasında Jandarma'da hücre yapılanması bulunduğu öne sürülüyor. İddiaya göre 60 kişi bakın nasıl tespit edilmiş!

Abone ol

MİT TIR'larına baskınla ilgili soruşturma, Jandarma'da yuvalanan 60 kişilik bir paralel hücreyi deşifre etti.

İhbarın yapıldığı Ankara'daki ankesörlü telefonda kullanılan kartın seri numarasından nerede satıldığını belirleyen savcılık, MOBESE kameralarında poşulu bir astsubayı deşifre etti. Gerisi de çorap söküğü gibi geldi.

Yeni Şafak si'nin manşetten verdiği habere göre Adana'da casusluk soruşturmasında şüphelileri bulunması için film gibi bir operasyon gerçekleştirildi. Soruşturmayı yürüten savcılık, Türk Telekom'dan Ankara'da dağıtımı yapılan ankesörlü telefon kartlarının tüm dökümünü aldı.

Bu verilere göre ihbarın yapıldığı Etlik semtindeki bayilere İstanbul'dan satın alınan 5 bin adet ankesörlü telefon kartının bir ana bayi tarafından dağıtıldığı belirlendi. Ankesörlü telefonda kullanılan kartın seri numrasından hangi bayiye satıldığı ortaya çıkarıldıktan sonra ihbarın yapıldığı gün bu bayiden telefon kartı satın alan kişilerin görüntülerine ulaşıldı.

POŞULU ASKER ARABAYLA GELDİ

MOBESE görüntülerine göre bayiden kart almak için gelen bir kişinin sivil kıyafetli bir astsubay olduğu, bayiden kartı satın aldıktan sonra bir yüzbaşının kullandığı otomobile binerek ihbarın yapıldığı ankesörlü telefonun yanına gittikleri tesbit edildi.

Söz konusu ihbarı yapan kişilerin kimlik bilgilerinin tesbit edilmesinin ardından da düğmeye basıldı. Bu askerlerin bağlantılı olduğu isimler tek tek ortaya çıkarılırken Jandarma bünyesindeki 60 kişilik paralel yapılanmaya bağlı personelin de belirlendiği öğrenildi.