BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.438,01
HABER /  GÜNCEL

CHP, Başbakan önergesini yeniden sundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili verdiği Meclis soruşturma öner...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili verdiği Meclis soruşturma önergesini, yasa dışı dinleme tapelerini çıkarttıktan sonra tekrar TBMM Başkanlığı’na sundu.
CHP’nin daha önce TBMM Başkanlığı’na sunduğu soruşturma önergesi, yasadışı dinleme tapeleri nedeniyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından iade edilmişti. CHP, yeni verdiği önergede tapeleri metinden çıkarttı.
CHP’nin TBMM Başkanlığı’na yeniden sunduğu soruşturma önergesinin ‘Sonuç’ bölümünde, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görevi sırasında ve görevindeki işlerden dolayı işlediği fiilleri 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 257 (görevi kötüye kullanma), 279 (kamu görevlisinin suçu bildirmemesi), 277 (yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs), 283 (suçluyu kayırma), 255 (nüfuz ticareti) maddeleri ile 3628 sayılı Kanun’un 4 ve 13. maddelerinde tanımlanan (haksız mal edinme, mal kaçırma, gizleme) suçlarına uygun düştüğünden söz konusu eylemlerin soruşturulması için hakkında Meclis soruşturması açılmasını arz ve teklif ederiz” ifadeleri yer aldı.
(İHA)