BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,81
ALTIN 2.397,77
HABER /  GÜNCEL

Bozdağ: O el kırılmalıydı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Lice’de PKK’lı teröristler tarafından Türk Bayrağı’nın indirilmesiyle ilgili olarak, “Bu eli uzatanlar da ihanet...

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Lice’de PKK’lı teröristler tarafından Türk Bayrağı’nın indirilmesiyle ilgili olarak, “Bu eli uzatanlar da ihanetinin karşılığını mutlaka görecektir” dedi.
TBMM Genel Kurulu’nda kamuoyunda “Yargı Paketi” olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmelerinde milletvekillerinin sorularına cevap veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından askeri birlikten Türk Bayrağı’nın indirilmesi ile ilgili olarak ihanet edenlerin karşılığını göreceklerini söyledi. İhmali ve kusuru olanlarla ilgili gereğinin yapılacağını belirten Bakan Bozdağ, “Bayrak hepimizin bayrağı, al yıldızlı al bayrağa uzanan hain eller kimin tarafından uzatılırsa uzatılsın bu elleri kırmak hepimizin vazifesidir. Bu eli uzatanlar da ihanetinin karşılığını mutlaka görecektir. Ama bilmenizi isterim ki bayrak hangi siyasi partiden olursak olalım hepimizin bayrağı, toprak hepimizin toprağı, gökyüzü hepimizin. Ve bunlar birliğimizin sembolü, bizi ayrıştıran, bizi birbirimizin karşısına diken bir biçimde asla kullanılamaz. O bayrağı uzanan el orada kırılmalıydı bana göre de. O bayrağı indirmeye çalışan oradan indirilmeliydi. Bunlarla ilgili idari ve diğer adli tahkikatlar başlamıştır. İhmali olanlarla, kusuru olanlarla ilgili gereğinin yapılacağından hiç kimsenin endişesi olmasın” diye konuştu.
Görüşmeleri devam eden Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın 2. bölümünde yer alan 30. madde kabul edildi.
(İHA)