BIST 10.404
DOLAR 32,30
EURO 35,06
ALTIN 2.399,10
HABER /  SPOR

Chelsea biletleri e-karaborsada

Fenerbahçe-Chelsea maçının biletleri tükendi ama uyanık taraftarlar, biletleri internetten satışa çıkardı.

Abone ol

Fenerbahçe-Chelsea maçının biletlerinin 1 saat içerisinde tükenmesinin ardından uyanık taraftarlar kombine kartlarını ve maç biletlerini internetten satışa çıkarmaya başladı. Fenerbahçe Kulübü, internet sitesini mahkemeye vereceğini açıkladı. Ancak siteden yapılan bir açıklama yaparak bu tür girişimleri önlediğini belirtti.

Açık artırma ile satılan biletler ve kombine kartlar için fiyatlar şimdiden 2 bin YTL’ye kadar çıkıyor.

Fenerbahçe Kulübü karaborsayı önlemek için kombine kart satışlarını teşvik ederken, diğer taraftan kombine kart sahipleri kendi kartlarını karaborsada satmaya başladı. Özellikle Chelsea maçını fırsat bilen kart sahipleri, internet üzerinden açık artırmaya çıktı. Bazı kart sahiplerinin de kartını sadece Chelsea maçına özel değil, lig sonuna kadar satışa çıkardığı dikkat çekiyor.

Sene başında 350 YTL’den satılan Telsim tribünü kombine kartları şimdi fiyatını ikiye katladı. İnternete ilan veren kombine sahiplerinden biri, kartını 620 YTL’den satışa çıkarırken, bu rakamın maç saati yaklaştıkça artması bekleniyor. Kartı alan lig sonuna kadar Fenerbahçe maçlarını Şükrü Saraçoğlu’ndan izleyebilecek.

Benzer şekilde başka bir taraftar, Telsim tribününde üç koltuğunu birden ’ihtiyaçtan’ satıyor. Şimdilik bu üç koltuk için belirlenen fiyat ise 2 bin YTL.  Yine internette yer alan bir ilana göre, Maraton tribünde kombinesi olan bir taraftar, bu kartını sadece Chelsea maçına özel 500 YTL’den satışa çıkardı. Üstelik tek maçlık kartı üç taksitle satıyor!

Bir başka taraftar ise aynı tribündeki kartını 1.000 YTL’den satışa çıkardı, teklif bekliyor. Fenerium tribününden kombinesi olan bir taraftar ise yurtdışına gidecek olması nedeniyle elindeki kartı sezon sonuna kadar 650 YTL’den açık artırmaya çıkardı.

1907 Tribünü’nden iki adet kombine kartı olan bir taraftar ise şimdiden bu iki karta sadece Chelsa maçı için 1.850 YTL fiyat biçmiş.

KİM DEMİŞ BİLETLER BİTTİ DİYE

Fenerbahçe-Chelsea maçının biletleri de şu anda internette en çok ilgi gören ürünler arasında. İki gün önce satışa çıkan ve bir saatte tükenen biletlerden alan bazı taraftarlar bu biletleri internet üzerinden karaborsa yaparak fahiş fiyatlardan satıyor. 
 
Örneğin Migros tribününde elinde Chelsea maçına bilet olan bir taraftar şimdiden açık artırmayı 250 YTL’den başlatmış. Üstelik daha maça neredeyse bir hafta var. Aynı şekilde başka bir taraftar iki bilet için 380 YTL’den açık artırmaya çıkmış. Telsim tribünü için biletini satan bir taraftar şimdiden 405 YTL’lik fiyata ulaşmış ve açık artırma kıran kırana devam ediyor.

Maraton üst bölüm için elinde bir bilet olan taraftar ise 500 YTL verene biletini devrediyor.

FENERBAHÇE DAVA AÇIYOR

GİTTİ GİDİYOR'DAN AÇIKLAMA
Karaborsa biletlerin sitelerinde satıldığı iddialara karşısında gitti gidiyor.com sitesinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle:
"Türkiye'nin en büyük elektronik ticaret platformu olan GittiGidiyor.com'da bu tarz satışlara izin verilmemekte olup, olası girişimler tespit edildikleri anda önlenmektedir. Fenerbahçe - Chelsea FC müsabakası biletlerinin satışına yönelik girişimler de aynı duyarlılıkla önlenmektedir. "

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü, internet sitesinde satışa çıkarılan biletlerinin adli mercilere  bildireceğini açıkladı.

Kulübün internet sitesinde yapılan duyuruda, Biletix gişesinden bilet  alanların biletlerini ve kombine kart sahiplerinin kombine kartlarını  “www.gittigidiyor.com” adresli web sitesinden satışa çıkardıklarının  tespit edildiği ifade edilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Gerek bu sitede, gerek herhangi bir şekilde girişimde bulunarak  kombine kartlarını devir yoluna müracaat edenlerin kartlarının iptali  yoluna gidileceği gibi haksız kazanç elde etme peşinde olan kişilerin  adli mercilere bildirileceğini hatırlatırız. Bu yollardan bilet, kombine  kart elde edenlerin maça girmeleri mümkün olmadığından mağduriyetlerinin  söz konusu olmaması için bu duyurunun yapılması hususu hasıl olmuştur."