BIST 9.800
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.458,84
HABER /  GÜNCEL

ÇHD avukatları tutuklandı

Geçen hafta gözaltına alınan Çağdaş Hukukçular Derneği'nin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 11 avukattan sekizi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Avukatların DHKP-C'yi hedef alan bir operasyon kapsamında tutuklandıkları bildiriliyor.

Abone ol

Çağdaş Hukukçular Derneği ÇHD'ye üye bazı avukatlara yönelik operasyonların ardından sekiz avukat mahkeme kararıyla tutuklandı.

Hakim karşısına çıkarılan avukatların avukatlarından olan Evrim Deniz Katana, sekiz avukatın "kuvvetli suç şüphesi" gerekçesiyle tutuklanmasına karar verildiğini söyledi.

Tutuklanmasına karar verilenler arasında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay da bulunuyor.

Savcılıkta dün serbest bırakılan iki avukat Güray Dağ ve Gülvin Aydın'ın yanısıra, avukat Efkan Bolaç da bugün serbest bırakıldı.

Böylece gözaltına alınan 11 avukatın üçü serbest bırakılmış oldu.

Evrim Deniz Karatana, daha önceki bir açıklamasında avukatlara yönelik girişimin yasadışı Devrimci Halk Kurtuluş Partisi - Cephesi (DHKP-C) operasyonu kapsamında yapıldığını söylemişti.

Uluslararası Af Örgütü, polis operasyonlarına tepki gösteriyor.

ÇHD Genel Sekreteri Hüseyin Arslan geçen haftaki operasyon sırasında polisin ancak hakim kararıyla incelenebilecek olan dava dosyalarına el koyduğunu söylemişti.

İstanbul ve Ankara baroları da geçen haftaki operasyonu eleştiren açıklamalar yapmıştı.