BIST 10.266
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.394,15
HABER /  DÜNYA

Chaveze davul çaldıran karar

Karadeniz'e gemi sokan ABD'ye Rusya'dan misilleme. Karaipler'de Rus gemileri boy gösterecek.

Abone ol

Rusya, Karadeniz'e giren ABD savaş gemilerine misilleme olarak Latin Amerika'daki iki ABD karşıtı ülke Venezuela ve Bolivya ile Karayipler'de ortak bir deniz tatbikatı düzenleme kararı aldı

Rusya, ABD’nin Karadeniz’e savaş gemileri göndermesine misilleme olarak Washington’la ilişkileri gergin olan Venezuela ile ortak bir askeri tatbikat düzenleme kararı aldı.

Rus basınında yer alan haberlere göre, Venezuela ile Bolivya’nın 10-14 Kasım’da yapacağı tatbikatta Rusya’nın Pasifik donanmasıyla temsil edilmesine karar verildi.

Karayip Denizi’nde yapılacak ortak tatbikatta Rusya dört savaş gemisi ve yaklaşık 1000 askeriyle yer alacak. Venezuela donanmasından Amiral Salbatore Cammatara Bastidas, ”Böyle bir tatbikat ilk kez düzenleniyor. Bizim için çok önemli. Rus savaş gemilerinin katılması ülkelerimiz arasındaki dostluğu güçlendirecek” dedi.

Chavez davul çalacak
Venezuela tatbikata savaş uçakları, gemiler ve denizaltılarla katılacak. Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez daha önce yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarıyla gemilerini ülkesinde görmekten büyük mutluluk duyacaklarını belirterek, ”Gelirlerse hoş gelirler. Hatta sevincimizden davul bile çalarız” demişti. Her fırsatta ABD’ye çatan Chavez, Güney Osetya bunalımında Moskova’ya açık destek veren az sayıda liderden biriydi.