BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.499,47
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Youtube yasak benzerleri hit

İlk video sitesi Youtube yasak ama benzerleri rekor kırıyor. İşte internetin en çok tıklanan video siteleri;

Abone ol Aylardır süren Youtube’a erişim yasağı internet üzerinden video izlemek ya da paylaşmak isteyenler için engel oluşturmuyor. Sitenin onlarca alternatifi türedi hatta bazıları popülerlikte Youtube ile yarışıyor.

Video paylaşım sitesi Youtube’a Mart ayından beri Türkiye’den ulaşılamıyor. Siteye Atatürk’e, Türklere ve Türkiye’ye hakaret içeren görüntüler yayınladığı gerekçesiyle erişim yasağı getirilmişti. Son olarak Ankara 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nin 5 Mayıs tarihli kararı doğrultusunda siteye erişim yasağı konuldu. Açıldı, açılacak, yasak kalkacak derken aylar geçti ve yasal yollardan siteye erişim hala mümkün değil. Pek tabii çözümler üretildi, vtunnel.com gibi yasaklı sitelere giriş sağlayan adresler üzerinden Youtube’a girilebiliyor. Ancak bu yöntemleri bilmeyenler ya da uğraşmak istemeyenler alternatif sitelere yöneliyor.

Dünya genelinde Youtube’dan sonra en çok tercih edilen video paylaşım sitesi Metacafe gerçekten zengin bir içeriğe sahip, üstelik Türkçe videolar da var. Sitede bulunan Metacafe Studio bölümünde iyi bir videoyu nasıl çekeceğinize dair ipuçları yer alıyor. Buradaki Metacafe’s Producer Rewards Program sayesinde yüklediğiniz videodan para kazanmanızda mümkün. Site her bin görüntülemeye beş dolar ödeme yapıyor. En çok kazanan listesinde 115 bin dolarla Kipkay adlı bir kullanıcı yer alıyor. Türkçe dil seçeneğine sahip olan Dailymotion da en az benzerleri kadar rağbet görüyor. İçerik olarak çok geniş bir yelpazeye sahip site bu sayede kullanım kolaylığı sağlıyor.

SALAK ŞAKİR POPÜLER
Google’ın video sitesi olan videogoogle.com’un açılış sayfasında haber bültenlerinden görüntüler çıksa da burada her türlü video bulmak mümkün. Bu sitenin Youtube’la arasındaki en önemli farkı ise görüntüleri tam ekran yapmasanız bile büyük sunması... Sitede en çok görüntülenen videoları seçtiğinizde ülke ülke, gün gün en çok izlenenleri görebilirsiniz. Biz bu haberi hazırlarken Türkiye’den en çok izlenen video Kemal Sunal’ın Salak Şakir filmiydi. Siteye video yüklemek de üyeliğiniz varsa son derece basit. İzlesene.com Youtube kapandıktan sonra popülerliğini giderek artıran bir site. Pek çok yerli videonun yer aldığı sitede kategoriler bölümünden ilgilendiğiniz konularla ilgili görüntülere çok rahat ulaşabiliyorsunuz. Sitede aile filtresi bulunduğu için çocuklara zararlı olabilecek videoların üyelik harici görüntülenmesine izin vermiyor.

CEBİNİZE DE İNDİRİN
Vidivodo.com en çok ilgi gören video paylaşım sitelerinden biri. Bir hayli iddialı olan vidivodo’nun sloganı ise ‘Kendi TV’ni yarat.’ Siteyi diğerlerinden ayıran en önemli özellik web cam’den kayıt imkanı sunması... Müzisyen ve komedyenlere ayrı üyelik seçenekleri de bulunduğu siteye abone olursanız cep telefonunuza beğendiğiniz videoları yükleyebiliyorsunuz. Videonuz.com’da ise ağırlıklı olarak haber videoları yer alıyor. Ancak sitede haber dışında da videolar bulmak ya da yüklemek mümkün. Bu saydıklarımız dışında Netegel.com, Akıllı.tv, Tr.tube, Turkutube ve Pikniktube de ilgi görüyor. Ayrıca Superonline, Mynet, Ekolay. net gibi internet portallarının ve birçok gazetenin internet sitesinin video paylaşım bölümleri bulunuyor. Yani Youtube’a erişim kararı devam etse de alternatifleri internet kullanıcılarını videolardan mahrum etmeyecek gibi görünüyor.