BIST 10.947
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.513,62
HABER /  GÜNCEL

Cezalara kurban gitmeyin

Sokakta, caddede parkta kurban kesmeyin. Tarım Bakanlığı vatandaşları bir kez daha uyardı.

Abone ol

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde herhangi bir olumsuzluğa sebep verilmemesi için kurban alımı, satışı ve kesimi konusunda tüm ilgilileri ve vatandaşları uyardı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, insan sağlığı ve çevre kirliliği ile ilgili herhangi bir olumsuzluğa yol açılmaması amacıyla Bakanlık tarafından açıklanan kurbanlık alım, satış, kesim yerleri konusundaki kurallara riayet edilmemesi durumunda çeşitli cezai müeyyideler uygulanacağı bildirildi.

Vatandaşların kurbanlık hayvanlarını, köylerde ve kesim yerleri bulunmayan yerlerde kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde kesebileceklerine işaret edilen açıklamada, cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kurbanlık hayvan kesimlerinin yasak olduğunun altı çizildi. Açıklamada şöyle denildi:

''Bu konuda Valilikler, cadde ve sokakları kurban kesim yeri olarak kullananlar ile kurban kesiminden sonra kan, atıklar ve iç organlarını sokak ve caddelerde bırakanlara gerekli yasal yaptırımları uygulayacaklardır. .''