BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cezaevinin çatısı çöktü! 81 mahkum yaralı!

Aşırı rüzgar nedeniyle açık cezaevinin çatısının çökmesi sonucu 81 mahkum yaralandı.

Abone ol

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Gümüşhacıköy Yarı Açık Cezaevi’nin çatısının fırtına nedeniyle uçarak düşmesi sonucu 81 mahkumun yaralandığını açıkladı.

Gümüşhacıköy ilçesine gelerek olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Çomaktekin, basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Çomaktekin, “Bugün 16.45’te Gümüşhacıköy Yarı Açık Cezaevi’nde üzüldüğümüz bir olay yaşandı. Alanda sayım yapıldığı esnada şiddetli rüzgardan dolayı çatı uçarak mahkumların üzerine düştü. Bunun sonucunda 81 mahkum yaralandı. Fakat çok şükür çak ağır yaralılarımız yok. Çoğunun ayakta tedavisi yapıldı. Çoğu taburcu edildi. 10 mahkumun durumu biraz ağır hayati tehlikeleri yok. Gerekli tedbirler alınmıştır. Yaralılarımız Gümüşhacıköy, Merzifon ve Amasya’daki hastanelere sevk edilmiştir” dedi. 

Cezaevinin yeni yapılmasıyla ilgili bir soru üzerine Vali Çomaktekin, “Bu konu incelenecek. Kusuru olanlarla ilgili gerekli hukuki işlemler de yapılacak” diye konuştu.

Yaralılar Gümüşhacıköy ve Merzifon Devlet hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, yaralıların hastaneye sevk edildiğini belirterek, "Ancak hala devrilen çatı altında kalan mahkum var. Onlarla ilgili kurtarma çalışmaları sürüyor. AFAD, belediye ve sağlık ekipleri yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Bir yandan fırtına da sürüyor. Bu nedenle çatı altlarına çok fazla yaklaşamıyoruz" dedi.Şehir merkezine yaklaşık 2 kilometre mesafere bulunan Gümüşhacıköy Açık Ceza İnfaz Kurumu geçen yıl Eylül ayında yapımı tamamlanarak hükümlü almaya başladı.